Početna Ke Nova Od večeras do nedjelje još osam događaja 50. Praznika mimoze

Od večeras do nedjelje još osam događaja 50. Praznika mimoze

10

Vikend pred nama biće najbogatiji „Mimozin“ od početka praznika, sudeći po onome što će se od večeras do nedjelje dešavati na nekoliko lokacija na hercegnovskoj rivijeri. „Cvjetni vikend“ obuhvatiće pet programa sa osam događaja.

Sve počinje večeras otvaranjem Malog salona hercegnovskih galerija, u foajeu Dvorane Park, od 19 sati. Mali salon novskih galerija, osmi put okuplja novske galeriste i njihove prijatelje, koji će i za ovu priliku predstaviti nešto iz fundusa svojih galerija.

Tradicionalna Izložba cvijeća u hotelu Vojvodina, koju će otvoriti legendarna glumica i počasna građanka Herceg Novog, Tanja Bošković, biće otvorena sjutra, 1. marta, u 11 h. Na Izložbi će se predstaviti tridesetak izlagača iz Crne Gore i Srbije. Imajući u vidu loše vremenske uslove proteklih dana, izlagačima koji su bili učesnici Sajma suvenira i eko hrane ponuđeno je da se predstave ovog vikenda, pa će i njihova ponuda biti jedan dio izložbe.

Večernji program biće upriličen na dvije lokacije. Veče njemačke gastronomije u okviru Dana njemačke kulture, pod nazivom Mali bavarski fest, biće priređeno od 20 sati u restoranu Al posto giusto u Igalu.

Dan kasnije, u subotu 2. marta degustacija bavarskih specijaliteta biće organizovana na glavnom gradskom Trgu od 11 sati.

Za poštovaoce Mjesne muzike Đenovići, u Dvorani Park sjutra od 20 h biće upriličen svečani koncert povodom vijeka postojanja ovog orkestra.

Centralna manifestacija „cvjetnog vikenda“ je Međunarodni susret duvačkih i mažoret ansambala, koji u subotu, 2. marta na 50. Praznik mimoze dovodi 360 učesnika iz regiona i Evrope. Susret će biti otvoren revijalnim defileom od zgrade Novljanke i nastupom na Trgu Nikole Đurkovića od 18 sati.

U nedjelju. 3. marta od 12 sati učesnici će defilovati Škverom, a od 20 sati prirediti koncert ”Ima jedan grad na moru” u Dvorani Park.

U Hotelu Lazure marina&spa u Meljinama od 20 h počinje donatorski Bal pod maskama, na kojem će nastupiti sastav Frajle.

10 Komentari

 1. Svaka čast turističkoj organizaciji i gdinu Obradoviću. Jedino kulturno mjesto u gradu je Škver sve kafane bez izuzetka su odlicne tu se okuplja sva gospoda grada i mladi i stari.
  A oni oće i to da poseljače zamislite dovode trubadure iz Guče s mažoretkama to je tradicija nema što. Ima li ko u toj nesrećnoj vlasti da stane na put ovim pametnjakovićima trubadurima.

 2. U Al Posto, kao suorganizator manifestacije, stiže sa Njemackim partnerima nas sugradjanin Saša Petković, koji kao ugostitelj ima svoj biznis u Njemačkoj 25 godina.
  Siguran sam da će u Al Postu biti prava fešta, jer Saša je prosto kralj! Dodjite

  3
  3
 3. U pravu si 100%, Budvani su viđeli da im je bolja mušterija kada izbace turbo folkeri, taman to i nama treba, La Bamba i takvi trebaju da se isele iz Igala, da bi gosti sa familije mogli spavati!

  10

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code