Odabrane najljepše fotografije Zelenog pojasa

Odabrane najljepše fotografije Zelenog pojasa

1203
0
Podijeli

Pobjednik foto konkursa “Balkanski Zeleni pojas”, koji je organizovao Centar za zaštitu i proučavanje ptica, je  Gavrilo Knežević.

Od 114 prispjelih fotografija žiri, u sastavu Ilije Rajda Perić (riders.me), Zenepe Lika (Društvo Martin Schneider-Jacoby), Saše Popovića (Saša Popović photography) i Radonje Srdanovića (Mountain guide), odabrao je pet najljepših.

Picerija i restoran

Drugo mjesto osvojio je Dalibor Petrić, treće Željko Šćešanović, četvrto Milena Telin i peto mjesto za najljepšu fotografiju pripalo je Kristijanu de Mello Sampaio.

Značajnu odluku prilikom izbora pobjedničke fotografije imao je i glas „publike“ – pratioci njihove Facebook stranice, ističu iz CZIP- a,

– Fotokonkurs je organizovan radi promocije prirodnih i kulturnih vrijednosti područja bivše gvozdene zavjese u Crnoj Gori kojem pripadaju: delta rijeke Bojane, Ulcinjska solana, Skadarsko jezero, kanjon rijeke Cijevne i NP Prokletije, objašnjavaju iz CZIP-a.

Takmičenje je istovremeno realizovano u svim balkanskim zemljama (Srbija, Makedonija, Rumunija, Bugarska, Grčka, Kosovo, Turska, Crna Gora) u okviru regionalnog projekta „Zaštita biodiverziteta na Balkanu-Jačanje saradnje duž Balkanskog Zelenog pojasa” kojeg je podržala  Njemačke fondacije za zaštitu prirode (DBU).

Cilj projekta je unaprijeđenje saradnje na polju očuvanja i promocije Zelenog pojasa (Green Belt), mreže zaštićenih područja i područja od značaja za zaštitu koja obuhvataju pojas bivše „gvozdene zavjese” na Balkanu.

Nagrađene fotografije će učestovati u drugoj fazi takmičenja “Balkanski Zeleni pojas” gdje će stručni žiri priznatih fotografa iz Evrope izabrati najljepše fotografije Zelenog pojasa na nivou Balkana.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code