Početna Ekonomija Odbijen zahtjev Vektra Boke da proda hotele “Plaža”, “Igalo”, lokacije “Tamarisa” i...

Odbijen zahtjev Vektra Boke da proda hotele “Plaža”, “Igalo”, lokacije “Tamarisa” i “Boke”

13

Savjet za privatizaciju nije dao saglasnost Vektra Boki za prodaju hotela Plaža, Igalo, Tamaris i stari hotel Boka, koji je to akcionarsko društvo uputilo 23. jula prošle godine. Konstatovano je da se nijesu stekli uslovi za davanje tražene saglasnosti. Stoga je zaduženo Ministarstvo finansija da preuzme obavezu rješavanja postupaka restitucije u skladu sa dostavljenim nalazima.

Savjet se upoznao sa Informacijom Radnog tima obrazovanog radi pripreme detaljne informacije povodom zahtjeva Vektra Boke. Privrednom sudu Crne Gore preporučeno je da, u skladu sa svojim nadležnostima, preduzme aktivnosti radi realizacije Plana reorganizacije za Vektra Boku.

Picerija i restoran

Ministarstvo finansija moraće i da predloži model izmirenja obaveza po osnovu radnih sporova nastalih u periodu prije privatizacije Vektra Boke AD i o tome informiše Savjet za privatizaciju i kapitalne projekte. To se navodi u Izvještaju o radu Savjeta za privatizaciju i kapitalne projekte za 2018. godinu sa Izvještajem o realizaciji Plana privatizacije za 2018. godinu, kojeg je usvojila Vlada.

Obaveza izmirenja poreskog duga Vektra Boke je 575 hiljada eura, što je dio Rješenja o reprogramu duga na iznos od 3.1 milion eura.

U kompaniji Vektra Boka je proglašen stečaj sredinom juna 2015. zbog duga od četiri miliona eura prema CKB. Naredne godine usvojen je Plan reorganizacije kojim je predviđeno da se prodajom dijela imovine obezbijedi 25,69 miliona eura za isplatu dugova.

Vektra Boka do sada je prodala poslovni prostor bivše Službe računovodstva u Njegoševoj ulici i glavnu Autobusku stanicu. Hotel Tamaris je srušen, hotel Igalo devastiran i zatvoren, hotel Dubrava takođe. Pod katancem je i više restorana, kao i motel Borići. Ljeti radi samo hotel Plaža.

Na prodaju su ponuđeni restoran Galeb, motel Dubrava, zemljište na Rosama, motel Borići sa zemljištem, zemljište kod hotela Rivijera u Njivicama na tri katastarske parcele i zemljište u naselju Topla.

13 Komentari

 1. Novljani se dobro sjecaju vremena cerupanja i bezvlasca koja jos nijesu prosla. Cinjenica je da svo ovo vrijeme je u Crnoj Gori ekonomski teror. Zna se i od koga ,ko je vlast u Drzavi. Ovo sa Knezevicem je samo jedna od epizoda,vidjecete da ce kameleon i dzemperas lukavo postati spasijoc. Statistike i “nezavisno sudstvo ” rade svoj posao. A vi glasajte za svoju propast.
  Crna Gora kriminalna drzava.

  18
  1
 2. Morao sam dva puta da pročitam tekst da se uvjerim da je sve istinito što je napisano. Ono što je nekada bilo ponos grada, ono što su stvarale generacije novljana, sada ide na bubanj. Kažete da je devastirano i porušeno sve sem hotela “Plaža”, ali iz teksta ne vidim šta o ovome govore nadležni u opštini. Građani Herceg Novog su svojevremeno sami gradili svoje hotele, da bi danas “surlaši” dovedeni sa strane, sve to izglodali. E moj Novi što si dočekao.

  56
 3. Najbolji poslodavci u hn. Izlaze u susret radnicima ne duguju plate sce su obaveze izmirili ma milina ih je imat u gradu. Takve eksperte i mnogo pametne ljude rijetko ko ima. Jes da im fali malo visine pa nose cipele sa celikum djonom da bi izgledali visociji i ici ce na presadjivanje kose da ne budu celavi znaci dogodine cemo imati pametne visoke i sa kosom presjednike odbora direktora vektra boka.

  36
 4. Ovo je bila najveća pljačka u istoriji Novoga, a u novije vrijeme je bilo pljački napretek. Valjda će doći vrijeme da neko zbog ove pljačke odgovara.

  58

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code