Početna Ekonomija Odbijeni predlozi dr Elez i Poreske uprave za otvaranje stečaja u kompaniji...

Odbijeni predlozi dr Elez i Poreske uprave za otvaranje stečaja u kompaniji Meljine kompleks

1

Rješenjem sutkinje Milice Vlahović u Privrednom sudu odbijeni su predlozi dr Olivere Mihailović Elez i Ministasrtva finansija, odnosno Poreske uprave za otvaranje stečajnog postupka u DOO Meljine Kompleks.

Podsjećamo da je Elez podnijela prijedlog još 31. jula 2018. godine, zbog neisplaćenih zarada i poreza od nešto više od 19 hiljada eura, od okobra 2016. do juna 2018. godine. Tada je račun Meljine kopleksa bio u blokadi 845 dana na iznos od nešto više od 357 hiljada eura.

Skoro godinu kasnije i Poreska uprava jem zbog poreskog duga od 44.681 eura, zatražila stečaj.

Privredni sud je spojio postupke predlagača prvog i drugog reda, te nakon ročišta i sprovedenih dokaza našao za shodno da oba predloga odbije.

Suština iz podugačkog obrazloženja rješenja je da su kompanije Atlas cup i Atlas invest izmirili dugovanja prema dr Elez. Tačnije ona je primila dio koji se odnosi na neto zarade, ali ne i za poreze i doprinose, što je dug Meljine kompleksa prema Poreskoj upravi.

Dodatni zahtjev koji je Poreska uprava imala na prošlom ročištu odbijen je, jer nije bio predviđen za otvaranje stečaja u ovom postupku. To znači da bi Poreska uprava mogla ponovo da inicira uvođenje stečaja.

1 komentar

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code