Odbor direktora Luke Kotor: Partije uoči izbora nude modele „spasa“ za ...

Odbor direktora Luke Kotor: Partije uoči izbora nude modele „spasa“ za Luku Kotor

1169
2
Podijeli

images_slike_gradovi_ko_kotor_mulo_lukaLuka Kotor A.D. kao jedan od ključnih resursa grada u fokusu je interesovanja svih političkih subjekata, koji joj nude razne modele „spasa“ i pokušavaju da obezbijede  što bolji izborni rezultat na predstojećim lokalnim izborima, tvrde u Odboru direktora Luke Kotor AD. U želji da spriječe manipulacije i informišu o poslovnim rezultatima i planovima oglasili su se saopštenjem kojim informišu o novom sastavu Odbora direktor i prioritetima u psolovanju, prije svega dobijanju dugoročne koncesije.

Odbor direktora: Stanislava Subotić, Dejan Uskoković, Goran Grbović predstavnici Opštine Kotor, Jovo Bećir predstavnik PIO Fonda i Rudanović Radomir, predstavnik manjinskih akcionar, izabran je na Skupštini akcionara 2. avgusta ove godine. Tada je  jednoglasno usvojen Izvještaj o poslovanju i revizora za 2015. godinu, izabran revizor za 2016. godinu. Odlučeno je i o raspodjeli dobiti, prestanku mandata Odboru direktora u starom sazivu i imenovanju novog Odbora direktora, navode iz uprave Luke.

Picerija i restoran

–      Kao i u dosadašnjem periodu, nadležni državni organi obavljali su redovni i vanredni nadzor nad poslovanjem Luke Kotor, a izvještaji pokazuju da kompanija posluje u skladu sa zakonom, što je svrstalo i u ovoj godini na tzv. bijelu listu Poreske uprave. Rezultati kompanije najbolje govore o odnosu uprave u sprovođenju zacrtanih strateških ciljeva, dok se odnos zaposlenih ogleda u uspješnim poslovnim rezultatima – navodi se u saopštenju.

Osnovni zadatak menadžmenta je nastavak preduzimanja svih neophodnih aktivnosti za dobijanje dugoročne koncesije. Pri tom, kako dodaju, neophodno je uzeti u obzir nespornu potrebu proširenja koncesionog područja u djelovima kotorskog i risanskog zaliva kao i proširenja broja sidrišta na lokacijama za koje postoje zakonske pretpostavke za njihovu valorizaciju.

–      Cilj je i nastavak započetih projekata na proširenju i osavremenjivanju infrastrukture, kao i realizacija projekata radi poboljšanja postojećih i pružanja novih usluga i servisa klijentima. Definisana je strategija na proširenje djelatnosti kroz pružanje novih vrsta usluga u skladu sa savremenim trendovima i potrebama poslovanja kroz partnerstvo sa renomiranim međunarodnim kompanijama.

U Odboru dorektora ubijeđeni su da će Luka Kotor ostati jedan od bitnih pokretača razvoja Opštine Kotor i regiona kroz otvaranje novih radnih mijesta, afirmaciju preduzetništva i razvoja srednjih i malih preduzeća, uz transparentno poslovanje i donošenje poslovnih odluka.

2 Komentari

  1. Rijetki su kolektivi kao Luka Kotor u pozitivnom smislu. Treba im cestitati za postignute rezultate sa zeljom da istraju u svojim namjerama i planovima.
    0    0
  2. Klasičan monopol , omogućuje uspješne poslovne rezultate . Uglavnom su takve firme na bjeloj listi usvajaju sve izvještaje jednoglasno , rade sve po zakonu , obaraju sve rekorde i rade na afirmaciji preduzetništva. Toliko su požrtvovani za razvoj malih preduzeća da nemaju kad ostvarit sopstveni biznis kako bi poboljšali poslovni ambijent
    0    0

Ostavite komentar

*

code