ODBOR DIREKTORA NOVSKOG „VODOVODA“ POSLIJE TRI IPO MJESECA BIRA DIREKTORA

ODBOR DIREKTORA NOVSKOG „VODOVODA“ POSLIJE TRI IPO MJESECA BIRA DIREKTORA

143
0
Podijeli

U utorak 29. jula, biće nastavljena sjednica Odbora direktora preduzeća ”Vodvod i kanalizacija” doo na kojoj će, kako saznaje Radio Jadran, biti konačno donijeta odluka o jednom od tri kandidata za izvršnog direktora ovog preduzeća.

Članovi Odbora od 4. aprila pokušavaju bezuspješno da izaberu prvog čovjeka preduzeća, na čijem čelu je od 2000. godine, Zoran Šabanović. Posljednji put su se sastali 30.aprila.
Nakon što je usvojen finansijski izvještaj za 2013. godinu, čemu je prethodila poprilično burna i duga rasprava, Odbor je ostao bez kvoruma, jer su neki članovi imali preča psola. Tada je optimistično saopšteno da će sve biti završeno do 10. maja, međutim, kriza na svim nivoima lokalne vlasti nije mimoišla ni ovo preduzeće, koje, inače, kuburi s brojnim problemima.
Poslovnik o radu Odbora direktora koji predviđa da se prekinuta sjednica mora nastaviti za tri ili najduže za 10 dana, ni najmanje nije obavezao članove Odbora, na čelu sa predsjednikom Milanom Kovačevićem, da se sastanu.
Pojedini članovi Odbora, ipak, strahuju, da bi zbog toga mogli i krivično odgovarati. Probijeni su svi rokovi za izbor izvršnog direktora. Funkcija vršioca dužnosti Zoranu Šabanoviću istekla je 24. februara.
Takođe, izvršni direktor društva morao je biti imenovan u roku od 45 dana od dana donošenja Statuta društva, a to je bilo još 20. decembra 2013. godine.
Skupština, kao osnivač društva, nije zarad sudbine jednog od najvažnijih preduzeća u gradu premostila podjele i imenovala novog v.d. direktora, iako za to ima uporište u Statutu. Član 46 decidno kaže: ”Ako izvršni direktor nije imenovan, osnivač ima pravo da imenuje v.d. direktora bez raspisivanja konkursa”.
U međuvremenu i sama Skupština ostala je bez vladajuće većine i spotiče se od 24. aprila, kada je prestao drugi predsjednički mandat Dejanu Mandiću. Ni redovno niti vanredno nije u stanju da riješi izbor predsjednika opštine, niti bilo koje drugo pitanje. Možda u četvrtak, poslije nastavka 4. vanredne sjednice i glasanja o skraćenju mandata odbornicima, bar nešto krene „s mrtve tačke”.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code