Odbornici jednoglasno dali saglasnost na novski budžet od 20,1 milion eura

Odbornici jednoglasno dali saglasnost na novski budžet od 20,1 milion eura

3250
12
Podijeli

Bez diskusije, jednoglasno, 29 prisutnih, od 34 odbornika lokalnog parlamenta u Herceg Novom, dali su saglasnost na Predlog odluke potpredsjednika opštine, u funkciji predsjednika, Dragana Jankovića, o ovogodišnjem budžetu, po hitnom postupku.

Kolegijum predsjednika Skupštine se prethodno dogovorio konsenzusom da se izjašnjavanje na Skupštini obavi bez rasprave.

Picerija i restoran

Odluku o Budžetu opštine za 2017. godinu donio je još 31. marta potpredsjednik Opštine, Dragan Janković, a objavljena je u Službenom listu 3. aprila. Saglasnost Skupštine bila je neophopdna u roku od 60 dana.

Budžet opštine projektovan je na 20 miliona i 103 hiljade  eura. Vjerovatno će u nekom od narednih skupštinskih zasjedanja doći i do rebalansa, jer su se promijenili značajno uslovi u kojima je on pravljen. Učešće u ukupnim primanjima čini prihod od poreza na imovinu planiran na iznos 4.200.000 eura ili 20, 89 % ukupno planiranog budžeta, što je i najznačajnija stavka.

Tu je i prihod od naknade za komunalno opremanje građevinskog zemljišta u iznosu od 4.000.000 eura  ili 19, 89 % ukupno planiranog budžeta.

Sredstva po osnovu ustupljenih prihoda iz budžeta države planirana su u ukupnom iznosu od 3.080.000  eura. Od toga je prihod od poreza na nepokretnosti  1.7 miliona  eura, a od poreza na dohodak građana 1.3 miuliona  eura.

Rashodi operativnog budžeta su 11. 4 miliona eura, a kapitalnog 8.7 miliona, ili 43,22% budžeta.

12 Komentari

 1. Da ne bi opstina bila u blokadi moralo je doci do izglasavanja jankovicevog budzeta u roku od 60 dana sad se moze radit rebalans kako novoj vlasti odgovara vrlo lukavo

  5
  4
 2. A Bolnica Meljine, Institut,Boka,…., sva obecanja su zaboravljena. Eeeej bice josss izbora i IZBOR ce nastavit sa projektima, radom, bez namjestanja u fotelje.

  5
  9
 3. ova vlast je najveca prevara nazalost vec na pocetku sve prevarili!! novska lista da izadje iz vlasti i trazi nove izbore jedino tako moze spasiti obraz ali to nece ucinjeti zato sto su im mile fotelje !!!

  12
  7
 4. Na ovaj nacin je verifikovana” imaginacija” u predizborne svrhe DPS-a koja nema veze sa realnoscu.
  Na rebalansu ce trebat radit vrlo brzo i ozbljno!

  6
  2
 5. Momci-imate li vi ideju kako ce opstina funkcionisat ili ne ?
  Izglasali ste spisak lijepih zelja,ali odakle ce te namirit vi ovo ,kad hocete da ukinete parking,da uz nadoknadu otpustite ljude,okle ???
  Da li ce opstina uzeti kredite da isplacuje zarade ?,vi kao da ste pitomci Pantomerketa ?

  8
  4
 6. Pa treba budzet za foteljase, plate, sejnine, dnevnice, reprezentaciju,…. A da 19 “osloboditelja” ima istrazivanja po kojima bi ponovili izborni rezultat od 7.5.2017 sjutra bi bilo ponovo izbori. Zadnja istrazivanja od pre 4 dana daju im od dosadasnjih 19. odbornika maksimalno 12-14!! To od 5 do 7 manje!! Demokrati od 9 spali na 5!!

  10
  16
 7. Iako su nedavno izglasali “svoj” budzet, danas su glasali za Jankovicev!
  lijepo su poceli, mogu razumjeti Demokrate ali ostatak (DF, SNP, Novska lista i SDP) mjenjaju stavove “kao carape”.

  17
  12

Ostavite komentar

*

code