Početna Naslovna Odbornici sami sebi skratili mandat: Vanredni izbori u Novom do maja

Odbornici sami sebi skratili mandat: Vanredni izbori u Novom do maja

74

Kompletan saziv Skupštine opštine Herceg Novi, sa 34 odbornika, upravo je, javnom prozivkom, odlučio da skrati sebi mandat. Odluku o raspisivanju prijevremenih izbora donijeće predsjednik države najdalje za tri mjeseca.

Jednoglasnoj odluci prethodila je umjerena polemika između dojučerašnjih koalicionih partnera Izbora i DPS-a oko upravljanja gradom protekle dvije godine. Izbor je zamjerio opet DPS-u što je opstruirao njegove planove i projekte, a iz DPS-a su to demantovali, tvrdnjom da su  upravo podržavali Izbor i njhove poteze, kao i da su se za razliku od njih bavili životom grada.

Mladen Ivanović (Izbor), objasnio je pravnčki osnov za donošenje odluke  o skraćenju mandata Skupštine, nakon što je građanska lista Izbor raskinula 6. januara koaliciju sa DPS-om. Ali je i obrazložio da je Heceg Novi u svakom pogledu zaostajao. Izbor je nuduo promjene, znanje i iskustvo za ekonosmki i kulturni oporavak grada, ustvrdio je on, kao i da im politika nije bila potrebna, već im je samo škodila.

– DPS-u smo jasno saopštili da prema njima nemamo simpatije i da ćemo u koaliciju ući smao ako podrže naše ideje i planove – istako je Ivanović, uz tvrdnju da su tolerisali DPS-ov pokušaje pogubne privatizacije, slabu kadrovsku politiku i sporost u realizaciji projekta EPK. Posljednje što DPS nije odgvorio jeste zahtjev od 8. decembra sa programom planova i  projekata koje treba realizovati – istako je Ivanović.

Stevan Cvjetković (SNP) predložio da se pojedinačno odbornici izjašnjavaju o inicijativi, što je na kraju i usvojeno.

Nevena Keković (DPS) je rekla da su svi imali velika očekivanja, ali nelogična je izjava lidera Izbora koji je mnogo puta tvrdio da je imao odličnu saradnju sa vrhom DPS-a ali ne i sa lokalnim DPS-om.

– Očekivali su da će DPS u Podgorici dati veću podrškiu njima nego nama. To je bila nerealna ambicija. EPK je bila odlična ideja. Kolika je bila podrška DPS-a govori da je na čelu te inicijative bio i predsjednik Crne Gore, Filip Vujanović. Gdje je nastao problem – zapitala je Keković i ukazala da je  Izbor u aplikaciji za EPK sebi pripisao zasluge za obnovu političkog sistema grada. Osim toga realnije bi bilo da su podnijeli račune kako je potrošeno 500 hiljada eura za ovaj projekat.

Nataša Martić (Izbor) kazala je da je Izbor u  koaliciji sa DPS-om koji ima logistiku u Podgorici očekivao  više.

– Komunikacija sa ozbiljnijom i iskusnijom partijom DPS-om nije uspjela, jer su građani tražili nešto drugo. Komunikacija između odborničkih klubova nije postojala. „Kapilarna opstrukcija  je bila na strani DPS-a, kada je riječ o infrastrukturnim projektima, planovima i PUP-u, ali i prijektu EPK, koga smo jedva usvojili pred odlazak u Brisel – kazala je Martićka.

Tamara Vukašinović (DPS) osporava priču Izbora i podsjeća da je do nedavno predsjednica Opštine bila Nataša Aćimović, kao i da je ona bila predlagač većine tačaka dnevnog reda:

–  DPS je kao dobar koalicioni partner vjerujući u riječ Izbora i da zajedno možemo donijeti dobro gradu podržao sve tačke dnevnog reda. Odakle onda opstrukcija? Nismo podržavali samo ono što je mimo procedue  i zakona. Izbor je najodgovorniji i ne može da se opere, jer je dvije godine bio u izvršnoj vlasti – smatra Vukašinovićka.

Milovan Baždar (URA) vjeruje da ima dosta članova DPS-a i Izbora koji su željeli dobro Herceg Novom, ali ipak očekuje kraj jednog nesrećnog projekta i pad DPS-a. Ukazao je i na loše poteze te propale koalicije. Pogoršan je rad  javnog servisa i službi, porastao je po partijskoj pripadnosti broj zaposlenih, a funkcija predsjedika opštine pretvorena je u karikaturu. Ništa nije od investicija završeno, otkazani su i neki stalni programi kulture, a projekat EPK je poslužio za privatne interese, smatra Baždar.

Gordana Rajević (DPS) odbila je optužbe Izbora za opstrukciju, čak je DPS bio na žalost isuviše tolerantan, kaže ona.

–      Podržavali smo sve, osim nekih megalomasnkih ideja. Oni nisu bili za dijalog sa nama. Vjerovatno ne želeći da prepuste vlast nakon dvije godine DPS-u, raskinuli su koaliciju. Nema osnove da se mi ovdje optužujemo, jer je odgvornost njihova, a djelimično i naša – ukazala je Rajević navodeći realizovane projekte, posebno u poboljšanju kulturne ponude grada.

Odbornik Izbora Dušan Radović Krušo odgovorio je odbornici Rajević da je tačno da je bilo i dobrih projekata, ali da su oni realizovani isključivom zaslugom Izbora. Ponuda u kulturi je dobra, jer je Stevan Koprivica direktor Herceg festa kadar Izbora, ustvrdio je Radović.

Replicirajući Radoviću Gordana Rajević je kazala da je prije svega  Stevan Koprivica kulturni radnik i profesionalac i to što je radio radio je za grad, a ne za Izbor ili bilo koju partiju.

No, Radović je i dalje insistirao da je on lično doveo Koprivicu na mjesto direktora TV Boka, a onda i Herceg festa.

Tamara Vukašinović (DPS) je saopštila da dok se Izbor bavio planovima DPS je kuburio sa gomilom tekućih problema grada i njegovih žitelja. Osim toga program DPS-a je takođe u dobroj mjeri ostvaren, pogotovo kada je riječ o gradnji hotelskih kapaciteta.

Miloš Konjević (Novska lista) pozdravio je što su se konačno odbornici DPS-a poslije dvije godine probudili i uključili u diskusiju, ali „kasno Marko na Kosovo stiže“:

–      Imali smo do sada razne ponude da se nekome priključimo, koje odbijamo, jer nema tih para koje bi nas natjerale da uradimo nešto protiv grada. Od danas ćemo se protiv svih vas boriti. Zahvaljujem lideru Izbora Dušanu Radoviću, koji je, ipak, poslušao naš poziv od oktobra da raskine koaliciju – poručio je Konjević.

Obrad Gojković (nezavisni odbornik), koji je prepoznat po oštrim kritikama vlasti danas je bio konstruktivan i umjeren. Pozvao je da se njegove kolege uzdrže od ostrašćenih izjava i pozvao građane da se na predstojećim izborima uzdrže od takvih pojedinaca i partija.

–      Opozicija nije imala pruženu ruku vlasti. Ova koalicija nije imala to znanje da učini i bila je ostrašćena. Ne moramlo praviti koalicije, ali moramo razgovarati. Da sam pozvan da razgovaramo o projektima, ja bih došao – kazao je Gojković.

Slobodan Radović Kušo (DPS) podsjetio je da njegova partija od 6. januara kada je Izbor objavio raskid koalicije sa DPS-om, do danas nije dobila niikakav zvaničan dopis:

–      Svako ima pravo na svoju odluku, pa i oni, ali smatram da je ipak trebalo da o tome budemo obavješteni i da nam kažu razloge. U najmanju ruku smatram da je to bilo nekorektno s njihove strane, jer smo dogovorili sporazum vjerujući na riječ da ćemo vlast obavljati rotacijom izvršne i zakonodavne funkcije, po dvije godine. Kada je došao dan da se DPS-u preda vlast iz Izbora su raskinuli koaliciju. Neka im služi na čast. To je proizvelo loše stanje u vlasti u Herceg Novom. Ne vidim ni jedno drugo rješenje nego vanredne izbore. Podržavamo inicijativu za skraćenje mandata i vjerujem da će DPS biti najbolja i najjača partija na sljedećim izborima sa najvećim brojem mandata – ustvrdio je Slobodan Radović.

Jovana Šijačić (Građanski savez) kazala je da je išta valjala koalicija ne bi jedan koalicioni partner sam tražio raskid.

“Iako nije najbolji momenat za skraćenje mandata rado ćemo podržati inicijativu“ – kazala je ona.

Dragan Šimrak (SDP) potvrđuje da nema dileme i da je SDP za skraćenje mandata, ali da sve političke ocjene ove vlasti treba ostaviti za kampanju, kazao je Šimrak, ipak, prisjećajući se ushićenja funkcionerke DPS-a Daliborke Pejović kada je formirana vladajuća koalicija u Novom da je to izvanredan aranžman, te da je pred gradom svijetla budućnost.

U završnoj riječi predsjednik Skupštine Andrija Radman, ustvrdio je da se  DPS pokazao kao pouzdan partner u realizaciji programa ponuđenog građanima. Odgovornost i obaveze su pojedinačne i personalne. I ne treba se kriti iza kolektivne odgvornosti, smatra on, dijeleći isto mišljenje sa Obradom Gojkovićem da treba biti kosntruktivan.

–      Ipak Herceg Novi je  za dvije godine otišao nekoliko koraka naprijed  i imaćemo Herceg Novi na većoj razvojnoj ljestvici. Samo efikasna lokalna uprava može biti dobar servis građanima, moramo unaprijediti turističku ponudu, popraviti ambijent investitorima, uspostaviti dijalog. Ne možete reći da je za dvije godine došlo do radikalizacije odnosa među odbornicima i partijama. Moglo je biti konstruktivnije, ali sa preko 30 sjednica Skupštine napravili smo dosta i zajedno pokazali kakvi smo i što smo da nas građani mogu bolje percipirati – istako je Radman.

On je najavio da će njegova i uloga odbornika uprkos odluci o skraćenju mandata i dalje biti validna sve dok se ne imenuje novi skupštinski saziv.

74 Komentari

 1. tuzni novi, sa građanima koji nemaju mozak kada su izbori. izađu i kao ovce zaokruže nešto bez ideje šta će biti. tako će i ovog puta , dati opet šansu gubitnicima…umjesto da niko ne izađe na izbore i da ih potpuno bojkotuje svako ko ima dostojnastvo i ko nije uplašena i prodana duša.
  za koga glasati: za one što su vladli ili ove u ostavci? pa samo lud može bilo što od toga i onaj ko ne želi dobro ni sebi ni gradu koji više liči na propalu palanku….kakvi srbofili i veliki crnogorci, gdje su vam znalci svog zanata i neostrašćeni ljudi?tužno da tužnije ne može

 2. Potpune neznalice,ako je upravni sud dono odluku da Acimovicka nije legalno izabrana nije imala pravo da sazove sjednicu.Nista sto ste izglasali nije legalno.Meni se cini da vi nas Z…..TE.Ili ste svi kupljeni.

 3. Vi niste normalni.Sta je novska lista osim sto je srpska i kontra svemu crnogorskom doprinijela gradu-Ubice vas DPS kao zeceve necete znati odakle vam puca,Sve ste do sada izgubili.I novi i drzavu i sve izbore.DOKLE -vasi predstavnioci su se javili dva puta za mandata, jednom da se upali klima a drugi put da pitaju kada ce odbornicka plata.BLAGO VAMA NEZNAVENIMA.

 4. Barakuda sve ove sto si nabrojao osim Marica su u rangu Konjevica a SRK nije nikakav dr. nego sofer sto je jasno saopstio DRK ali ti vjerovatno ni osnovnu nijesi zavrsio pa brkas pojmove.

 5. Ono kada DPS botivi prozivaju nekoga zbog skole. Pa ljudi moji, Konjevic od skole ima sto ima i to ne krije a vi pitajte vaseg gazdu sta zaista ima od skole i odakle mu diploma i gdje je on to doktorirao, doci ce i to jednom na dnevni red!
  Kamiondzija i Bagerista odjednom postaje doktor ekonomije

 6. Ovi DPS botovi što napadaju Miću neka se zapitaju šta je do juče imao od škole njhov lokalni lider,jer je poslije kamiona isto počeo sa kafanom.Tako Mića nemoj da te sputavaju ovi komentari ovdje,jer si ti buduća vlast u Novom zajedno sa ostalim čestitim i školovanim Novljanim,dr Maricem,Seferovićem,Katićem,Djurovićkom,Subotićem,Šimrakom,DŽuovićem i ostalim opozicionarima.

 7. Daj ne sprdajte se. Mica je ok ali do nivoa vodjenja lokala. Covjek niti ima skole niti obrazovanja.Valjda Novi ima skolovanojih od Mice,Obrada, Nikole..DRKA i dr.

 8. Nova partija nacionalno obojena i malo poznata a itekako informisana oduvat mnoge moguce je kao i dace promijenit misljenje biraca i popet se na tron.Korumpirani pozicionari i opozicinorari su mnogo prigrabili ali tu su tragovi…mi dolazimo 🙂 Spuz za mnoge je buducnos,politicare lopove,dilere,zelenase,privredne unistitelje, utajivace poreza,direktore,aktiviste…

 9. Ne razumjem sta je to dps lose ucinio za h-n u ove 2godine!??izbor je ispao kuvicko udruzenje gradjana,koje nije bilo u stanju da ispostuje koalicioni dogovor! Zasto?zato sto bi novljani vidjeli da se moglo mnogo vise i hvalitetnije uraditi u novom da je dps bio bez njih na vlasti! Ovako samo ostaju nagadjanja ,sta bi bilo i kako bi bilo.!! Na nove izbore pa kom obojci a kom opanci! Jedino je sigurno a to je da je u novom samo izbor proslost i neka je hvala bogu,pa je kratko trajalo!

 10. Najzad je došlo vrijeme da se vrate pravi ljudi u Opštinu. Jedan od njih je bez sumnje Mirko Džuović, čovjek koji posjeduje znanje, obrazovanje i iznad svega je pošten čovjek.

 11. Zdravo nama Mica bio, da dobro posluje sa svojim lolalima, ali nije ovo za njega..nemojte ga uvaljivati..h.novi mora imati pametnog,obrazovanog predsjednika,koji govorim jezike. Pa zamislite Micu da se sastane sa gradonacelnikom Dibrovnika…Sta da my kaze o sebi ,da ga pozove na partiju bilijara?? najlakse je ponavljati mi smo novljani, nismo korumpirani it’d itd

 12. Milos ima dva lokala i zivi od svog rada a ne od politike! A vi sto ga predlazete za MZ recite mi koji su kadrovi dps u ovom gradu? Dje su se skolovali i sta su zavrsili???

 13. Ovi nisu valjali,tačno. Ali da Drk nije gledao samo privatne poslove i interese mozda bi i bili uradili nešto. Ovako Dps ali i cijeli grad osta izmaknute stolice. Mića je prosječan navijač,neelokventan i nezanimljiv. Čeka nas godina izazova samo da ne bude povratka Pestorića Katića Rostovića Vajagića Šabanovića…

 14. Kada na čelu grada bude sposobna i poštena osoba tada ćemo šetati čistim i uređenim šetalištem, kupati se u čistom moru bez fekalija i kod Mamule vezivati barke, imati normalno vodosnabdijevanje za novac koji dajemo, hoteli biti renovirani, Institut raditi punim kapacitetom, Bolnicu Meljine vratiti u stanje primjereno 21. vijeku, a u brodogradilištu će opet raditi vrijedni radnici čiji su ga očevi napravili a prodali oni koji ga nisu ni vidjeli, dočekivati turiste bez crvenih obraza i sramote… I ovo nije bio “dan D” za grad kako je juče glasio naslov nego praznik koji treba slaviti jer su nesposobni sami sebe smijenili.

 15. Sačuvaj me Bože političara koji ističu da to što rade, rade za DOBRO GRADA!Hoću političara koji će reći ;Uradiću to i to ZBOG SEBE I SVOJE DJECE!A ovi u našoj SO sve tobož su radili za interes grada.Hvala im,nikada više mene neće niko preći!NIkada!Neću glasati ako ne vidim na čelu neke liste,uglednog,mudrog,tolerantnog kosmpolitu!Čovjeka ili ženu ovog grada,ne anonimusa,ne nacionalistu,ne poslušnika i poltrona.Već ličnost u svakom pogledu.Vidite li takvog gospodo???!!!!

 16. A koji Mica,ne sprdajte se..ako HN nema nekog znacajnog I zasluznog gradjanina (skolovanog) , nemalo ni hn…Mica Moze biti posten ,ali njegov plafon je predsjednik MZ…

 17. Nekada su za predsjednika opstine postavljani vidjeni i iskusni gradjani. Ljudi iz ovog grada koji su voljeli svoj grad.
  Grad je totalno upropasten. Banda nestrucnjaka vlada gradom. Enormno se na nezakonit nacin bogate
  EPK zar to nije lakrdija za grad u ovakom dtanju
  Vazno je da se putovalo po Evropi i bjesomucno trosili navac gradjana. Kako ljude iz Izbora nije SRAMOTA.DPS-u zamjeram sto im je dozvolio.

 18. Vi nekome da pomognete,svi zajedno,niste ni zasta,vjerujte mi,pitajte narod sta iskreno misle ,o vama,ili bolje nemojte. Mnogi moraju da glasaju zbog posla ,pravi ste ucjenjivaci,svi koliko vas ima,koristite se ljudskom nevoljom. Ali ,sve ce vam se vratiti!!

 19. Baš me interesuje koliko će mandata Izbor i DRK osvojiti na narednim izborima, i hoće li uopšte ući u skupštinu, nakon prevare na posljednjim izborima.

  Ne ide mi u glavu dr Rajević: ljekar specijalista, položila je Hipokratovu zakletvu, i umjesto da liječi ljude, ona se bavi politikom. Bruka!

 20. Nisu samo odbornici skratili mandat sebi nego je DPS konacno pokazao da su potpuno neupotrebljivi i da su njihove price suplje.
  Ovi sto napadaju sve odbornike bez razlike su pacenici sakriveni ispod nadimaka. Pa valjda ima makar jedan odbornik ili odbornica od 34 da valja.

 21. nova vlast da popravi ulazna vrata u opštinu,da ukloni kamere ,da skloni dobermane i napokon pusti građane novog da ulaze u zgradu od 8h do 14h,,živjela sloboda ,,

 22. A koji su to novljani…jesuli ovi opancari sa sela sjargali okolnih?pa koje odakle manje je bitno jer mnogi od njih da nije bilo pomoci i dobrotresa vodili bi magarce i dan danas….grad je gradjana a sto su dominatni sjeverne snage stvar je intelegencije….

 23. Idemo Herceg Novi ka sigurnoj buducnosti sigurnim korakom…DPS mora doci do svoje samostalne pobjede u Herceg Novi….jer je to do sad jedina partija koja je udahnula zivot u grad i barem se nesto radi za razliku od zadnjih 10 godina grad je samo stagniro i propado a centa se u njega nije ulozilo….Bitno je da su tadasnji odbornici sebi trpali pare u dzepove i cak stanove dobijali od nekih firmi po Beogradu..ali bilo pa proslo i ova agonija sa izborom da se okonca jer je bilo jasno kad bude vrijeme da DPS preuzme vlas u HN da ce izbor raskinut koaliciju….Nisko jadno i zalosno……Sjecam se samo njihova incijativ narode o evropskoj predstonici grada toliko su se borili za taj projekat da se nisu ni pojavili na sjednicu….toliko o tom izboru ???

 24. Zar cemo svako malo odmjeravati snage,male ce tu razlike biti . Koliko izbori kostaju ovaj narod, da li neko o tome misli? ne ocito.DPS ima stabilno biracko tijelo, ostali…….?

 25. Ja predlazem da niko od gradjana hn ne izadje na izbore ,pa neka oni sami sebe biraju..to biia njabolja poruka o svima njima ,korumpiranim,polupismenim mulcima koji uzivaju a nas unistavaju sistematski

 26. mislim da nivi izbori nece nista promjenit,svi odbornici bilo koje stranke gledaju samo svoj interes,i kad se pare djele svi su oni jedno za drugo,stranke postavljaju svoje ne skolovane ljude u opstini,a u mjesnim zajednicama npr u zelenici samo su jadnog milovica sklonili a sekretarica ostala iako pljuva po dosadasnjoj vlasti i drugima,ima tu jos toga al drugom prilikom

 27. Ajmo sad poltroni DrPS a,pogledajte dosije Limenka i prisjetite se Djukanovicevih milijardi i ptrcite opet za njima,a nema veze sto su vam špagovi prazni,bitno je da ne dodju oni drugi na vlast. Jer kako ih skinut,rekli bi poltroni DrPSa.

 28. Dobro bi bilo da svi odbornici koji su danas sami sebi skratili mandat dobro razmisle koliko su doprinijeli boljitku ovog grada. I da se svi do jednog povuku iz lokalne politike. A da na izbornim listama prepuste mjesto mlađima, školovanijima, sposobnijima , a posebno onima koji su spremni da sa dosta samoprijegora rade na prosperitetu i oporavku ovog uništenog grada.

 29. Srbijanske/Crnogorske/Novske pobjede —- dokle vise ljudi !!!
  Sada pljujemo svi po ”Izboru” ili po ”DPS-u” – bezpotrebno vjerujte, Vi koji nemate sto cinjet nego lupetate i srbujete ili crnogorcite po ovim forumima a nas grad ”VOLITE & puni ste iskustva i pameti ”koga bi ste nam iz familije izabrali ili ko nam je ta sretna altenativa ? :
  1 Obrad Gojkovic,2 Mica Konjevic,3 Katić,4 Bazdar,5 Krušo,6 Djurovićka…..
  Sjedite doma ili idite na ribanje ,bar ce neke koristi tako bit !
  Mi nemamo politicke alternative to iole pametan vidi ,svi se grabe za fotelje i pljuju po onim prethodnima…
  Najbolje na Kamenare i u Sutorinu stavit VELIKI natpis :Ovo vise nije grad ”Cosmopolita” vec grad nevoljnika u kome nam niko ne valja !
  Aj sada pozz

 30. Ljudi dragi,
  Otkad postaviše Njunju spomenik u centar grada, sve poče da liči na Njunja!
  No, ima tu i simbolike! Njunjo je čistio dimnjake, a gradjani treba da očiste opštinu od njunja i prevaranata!

 31. Niko kao ja.
  Takvo Vam je razmišljanje kao vaše i podjele na dodjose i vas kako mislim starosjedioce uništilo i grad i ovu sadašnju vlast.
  Pa i u Americi su dodjosi, a i vaši preci su nekada došli u Herceg Novi.
  Zašto to uporno radite i djelite ljude odakle je ko došao, kada je ko došao, ko je sljego od Crnogoraca ko je Srbin a ko Crnogorac.
  Pustite se toga i nestvarajte jaz medju ljudima.
  Izbori kao i svaki drugi proći će.

 32. Pa neka opet DPS zove da mu koalicije prave budvani i podgoricani, Sveto i Tarzan. Potrosise politicki jednu garnituru i sti sada. Izbor ih he izmotao kao malu djecu. A platila je Mamula.

 33. Boze sacuvaj,
  pojedinci se bahcu Srpstvom I Crnogorcenjem.
  Svi smo mi od krvi I mesa,treba nam zdrava sredina,obrazovanje djece,medicinska ustanova,mir I sloga u gradu itd…
  To ko je crnogorac,a ko srbin ostavimo izvan politike,a gradu trebaju mladi I perspektivni ljudi da ga vode,a ne ovi prevaranti sto ce pobjeci Iz ovog grada jer su sami svjesni koliko su gotivni odje…

 34. Jad …kolko je fer bio izbor …nije htio da pusti dps polovinu mandata da vlada…sad ce opet neki nepismeni da se uvate vlasti..neki dodjosi ponovo hnovom da drze glavu pod vodom..jer im je bitnije srpstvo cirilica crkva nego danasnjica….prodajem sve iskljucivo albancu ili amerikancu i selim se..nek vi je sretna inkvizicija braco srbi..zapitajte se samo ko je kriv sto srba ima kolko i u 19vjeku…nije niko izvana kriv

 35. A GDJE JE LIDER IZBORA, JE LI TO OTISAO, A DA ME NIJE POZVAO DA MU PUT BEZ POVRATKA POSPEM SA CVIJECEM I DA ZA NJIME PROSPEM BOKAL VODE ZA SRECU I DA NAM SE VISE NIKAD NE VRATI?

 36. Odlicno ! Ali znate li sto bi bilo najbolje, kada niko od ovih 34 odbornika, i ostalih foteljasa nebi bio na funkciji niti na listi svojih partija. znaci potpuno novih ljudi da dodju da vode skupstinu, opstinu , i potpuno novi odbornici. jer su svi zajedno pokazali da su nesposobni.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code