Početna Društvo Odgovor potpredsjednika Opštine Herceg Novi Miloša Konjevića na reagovanje iz JP “Morsko...

Odgovor potpredsjednika Opštine Herceg Novi Miloša Konjevića na reagovanje iz JP “Morsko dobro”

39

Na reagovanje JP „Morsko dobro“ odgovor je uputio potpredsjednik Opštine Herceg Novi, Miloš Konjević.

Poštovana gospodo iz Morskog dobra,
Sekretarijat za prostorno planiranje i izgradnju je, kao i svaki drugi sekretarijat Opštine Herceg Novi, u ovom i svakom drugom slučaju ispoštovao sve procedure i norme propisane zakonom. Nadležni sekretarijat tako ne postupa iz dobre volje, povoljnog momenta ili nekog drugog interesa, već zato što rad svakog segmenta lokalne uprave podliježe slovu zakona i interesu građana.

Poučeni dugogodišnjim iskustvom, Novljani opravdano sumnjaju ne samo u vaše namjere, već i u samu realizaciju nečega što bi zaista potencijalno moglo značiti boljitak za naše građane. Sumnjaju i u zakulisne radnje, ne iz dosade, već zato što to, na žalost i ne krivicom lokalne samouprave, jeste naša stvarnost.
Vi gospodo držite predavanje ko je nadležan i kako ide procedura sa izdavanjem UT uslova. Ovog puta bez greške. Ali vrlo dobro znate da tako nije bilo prije godinu dana kada ste se Ministarstvu održivog razvoja i turizma obratili za ove iste uslove, nakon čega su tek oni lokalnoj samoupravi proslijedili vaš zahtjev. Tu lekciju ste sada naučili i čestitamo na stečenom znanju. Godinu dana čekamo saglasnost Vlade na milionski projekat Porto Bono. Ovo što sada gledamo je vaša dobro uigrana šema kako ucjenjivati investitora koji u zaleđu investira i gradi na desetinama hektara zemljišta… U sred kompleksa vaši tajkuni ili njihovi sinovi treba da zakupe 180 metara plaže i da ucjenjuju ovaj kapitalni projekat Opštine Herceg Novi. Već imamo primjere malih Rosa i Dobreča, pa najbolje da prođe i u Dobroj Luci.

Ono što želimo u Herceg Novom je da javni pozivi konačno budu javni. Da uređenje obale rade oni koji je neće devastirati radi brze zarade, koji neće blokirati dalji razvoj grada iz sopstvenih sebičnih interesa. Da kulturna dobra ostanu kulturna, da prirodna dobra budu održivo valorizovana, a o svemu da se pitaju Novljani. Vaše tenderske procedure, jednako su poznate u svijetu kao i vaši izborni mehanizmi. Vaše šeme su provaljene. Opština Herceg Novi radi svoj posao uredno, što se za vas nikako ne može reći.
Suvišno je govoriti da kao lokalna samouprava mi jesmo za uređenje obale – to je naš posao kao servisa građana. Ono za šta nismo jesu mahinacije iza zavjese, štelovanja i vaganja kome i šta dati u zakup, a što je bila česta praksa tokom prethodnih godina.

Naša obala postoji i zbog naših građana, a ne samo investitora – poručuje potpredsjednik Opštine Herceg Novi, Miloš Konjević.

39 Komentari

 1. Došao sam do zaključka da je onaj sumanuti biciklista na Šetalištu udario u pogrešnu osobu! Bilo bi bolje za Herceg Novi da je patosirao onoga ko bi po službenoj dužnosti trebao da se brine za bezbijednost građana, pa bi se onda mi zabrinuli za njega i problem sa dvotočkašima na Šetalištu bi se riješio brzinom Žikina kola.

  7
  2
 2. Jel moguće u HN da se vise mrzi Mića Konjevic nego morsko dobro?!?! Mića uličar, ponavljač, bez škole ali Mića častan hrabar, pošten i nikad nije izdo nikoga!!!! Novljani nije sve politika u životu !!!
  P.S Da nije bilo Miće Konjevica 2012g nebi bilo slobode 2020 !!! Pozz

  17
  16
 3. Milose, bolje ti nama reci kojim povodom ideš za Rusiju i koje ugovore tamo treba da potpišeš?!
  Na koji način ces prezentirati nas grad i koje nam investicije stižu?
  Ko plaća put i kolike su dnevnice?

  25
  7
 4. Meni se ni ovaj literarni rad ne svidja!
  Za razliku od prethodnog, punog uličarskih žargona, ovaj predstavlja samo mlaku, mnogo lošu izvedbu pravdanja i pojašnjenja, a koje samo oslikavaju neznanje i amaterizam.

  19
  3
 5. Vodi ti računa o korupciji i nepotizmu u To, Stambenom i Vodovodu; pazi se šta radiš, jer ovo je mali grad, sve se zna…i za asfaltira i zgrade, a bogami i aptamil.

  24
  2
 6. Jeli istina da je za Dobrec zainteresovan i neki bivši fudbaler Zvezde. Možda je ovdje u pitanju slavlje jednih zbog pobjede nad drugim interesima. Narodu sjasi kurta da uzjasi murta.

  19
  1
 7. Mora da je pikirao neku dobru lokaciju pri obali da ugrabi sebi pa mu smeta morsko😅😎😂
  Ocistite grad, (smrad u i oko kontejnera je nesnosljiv) uredite parkove, posadite malo vise cvijeca, napravite trotoare, smanjite cijenu parkinga, zakupcima plaza naredite da odrzavaju iste…treba li jos da nabrajam?
  IMA MNOGO DRUGIH STVARI DA SE URAD, OSIM OVOG TRENUTNOG PROBLEMA SA MORSKIM DOBROM… Samo znate da se slikate pored svake zakrpljene rupe na putu i na nekakve pomene da idete gdje se jede i pije dzabovine… Bruka!

  47
  22
 8. Evo jedna navijacka : Mica odlazi , Mica odlazi ,Mica odlazi …!
  Ovo je bila poruka za covjeka koji je umislio da je neko a u stvari je niko !

  50
  20
 9. Ispratili smo Dps sad je na redu ovaj sto nam prica jedno a radi drugo , nismo ti zaboravili parking servis i ovo zaposljavanje ! Prvo sto ce da bude sledece godine da se maknu ljudi koje si postavio na rukovodeca mjesta a nemaju ni znanje ni diplome ! Aj pozdrav do maja !

  49
  11
 10. Bravo!!!!
  Ne treba dati da uzurpiraju obalu ispred hotela, gradeci nove katastarske parcele , zabranjivati prolaze, pristupe moru govoreci da je to privatno, tjerati iz mora mjestane jer plivaju ispred njihovih plaza, a nema ni jednog gosta….primjer u Bijeloj ispred Hotela Park i Delfin.

  29
  19
 11. nadam se da je svim jasno..Spiru Amsterdamu :):):) posebno….Mica moras im sve nacrtati da bi razumjeli…..nezainteresovani, neinformisani….trista godina bi ih ovi radili na istu foru , i nebi ukapirali…..

  14
  18
 12. bravo konjevicu kako su krenul mi starosjedioci cemo se moci okupati u znoju moru sveanje imamo pravo da pridjemo od njihovog izdavanja plaza a pare dje idu to oni samo znaju dje barke da vezemo kad oni sve izdase misle da im je to djedovina . Nedajte im vise da nas pljackaju

  23
  19
 13. MOJ MICA HN JE LEGLO NERADA MITA I KORUPCIJE I VI NEKOME NESTO DA KAZETE KOLEKTOR LED RASVJETA ITD.SVA JAVNA PREDUZECA SU RASPAD VODOVOD CISTOCA STAMBENO KOMUNALNO .OVI SU L***** TO NEMA SUMNJE ALI VI NISTE NISTA BOLJI SVAKO K***** U SVOM DOMENU MOCI ,U SVAKOM SLUCAJU STE NIKAKVI I VI I ONI.JADAN OVAJ NAROD I OMLADINA KOJA GUBI DANE U VASIM PREPUCAVANJIMA .

  48
  10
 14. Gospodine Konjevicu i gospodo iz MD.Bilo bi korektno da razmjenu misljenja realizujete medjusobnom komunikacijom bez da to pretvarate u javne debate koje sluze samo radi marketinga.Uvjeren sam da imate dovoljno intetelektualnog kapaciteta da nedoumice ove vrste rjesavate u okviru sistema.Da li ce se i kada sistemski promjeniti status morske obale,ipak nije nadleznost lokala bez obzira na osjecaj svemoci uzrokovan rezultatima izbora.

  30
  2
 15. Zna li se što je pisac, ko gođ to bio a potpisuje se kao potpredsjednik Opštine, stio da reče ? Poenta priče je da STE DALI UT USLOVE ZA IZGRADNJU KUPALIŠTA, za koje je JPMD objavilo JAVNI – TRANSPARENTAN TENDER, svima dostupan, koji si ti, ili neko ko ti cuka ova nebulozna saopštenija – viđeli tek kad je objavljen na Radiju Jadran. ( inače ne biste imali pojma ). Ne zna lijeva što čini desna. Ali neka si ti udrobio i Ministarstvo, i Portobono i Dobreč i bla bla truć – kasno je za vađenje.

  I svi sve rade nezakonito, ispod žita, jedino vi, transparentni, ispravni, po zakonu. Može li da nam se objasni onda kako jedna ista firma, unazad dvije godine, bez tendera koji nije neophodan ako je pos’o do 30 hiljada eura ( dakle dogovarate se usmeno ) radi lokalnu putnu infrastrukturu, a nije jedina za tu rabotu ? I naravno, koliko ste mu novca do sad za sve kozje staze inkasirali ?
  Mnogo zujiš, malo meda davaš.

  34
  5

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code