Početna Društvo ODJEKUJE DINAMIT KOD ŽUKOVICE

ODJEKUJE DINAMIT KOD ŽUKOVICE

0

vesna_macicIz dana u dan na primorju odjekuje eksploziv, a sve upućuje na to da se ribari i dalje igraju sopstvenim životima, kao i da uništavaju živi svijet u moru. Naučnici Instituta za bilogiju mora iz Kotora, koji ovih dana sa kolegama iz Italije istražuju i određuju koje bi to mogle biti zaštićene zone u našem moru, svjedoci su nemilih pojava.

– Dok smo danas ronili kod Žukovice i Bigove, prema Platamunima čuli smo dinamit. Naše kolege iz Italije su zaprepašćene. Prijavili smo sve Plovnoj jedinici MUP-a u Zelenici – kazala je za Radio Jadran, naučna sradnica u Institutu, dr Vesna Mačić. Ona dodaje i da se slična situacija desila kada su ronili prije par dana kod Petrovca i Ulcinja.

– Sve dok se ne sprovedu drastične kontrole restorana i pijaca koji nude ribu ubijenu dinamitom i dok se počinioci dobro ne kazne, nelegalni ribolov biće nastvaljen i stradaće nam ionako ugroženi resursi, kaže nam dr Mačić.

Do objavljivanja ovog teksta nismo dobili odgovor na naš zahtjev iz Plovne jedinice šta će i šta su do sada preduzeli protiv dinamitaša na moru.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code