Odlazeći talas turista, veća gužva duž magistralnog pojasa ka izlazu iz Crne...

Odlazeći talas turista, veća gužva duž magistralnog pojasa ka izlazu iz Crne Gore

6
Podijeli

Povećana frekvencija saobraćaja razlog je gužvi, kolona, mada nema dužih zastoja danas u Herceg Novom. Oni koji se zateknu u koloni pa dva tri kilometra mile 15-ak minuta sve doživljavaju kao saobraćajni kolaps.

Oni su se i javil Radiju Jadran negodujući, mada kako saznajemo, u saobraćajnoj policiji zastoja nema. Na nekoliko „kritičnih“ mjesta saobraćajni policajci regulišu saobraćaj, pa je recimo izlazak na magistralu na Savini znatno olakšan.

Picerija i restoran

Nije neuobičajeno da se u ovom periodu stvaraju gužve i kolone, s obzirom da prolazi glavna sezona i da veliki broj turista odlazi, a dobar dio vozila je i u tranzitu jadranskom magistralom kroz Herceg Novi, ka granici na Debelom brijegu, Kobili i Sitnici.

Dok se ne izgradi tranzitna zaobilaznica oko Herceg Novog i ne uvede komunalni red za parkiranje kroz grad, odnosno ne izgrade parking garaže, mnogi će tokom ljetnje sezone morati i dalje da vježbaju strpljenje u kolonama.

U međuvremenu saznajemmo u graničnoj policiji da je već nekoliko dana odlazeći veći od dolazećeg talasa vozila. Na Debelom brijegu za izlazak iz Crne Gore čeka se pola sata, a na hrvatskim Karasovićima još sat ili sat i po. Avgustovski prosjek prometa je 22 hiljade lica i 4800 vozila dnevno.

Na Sitnici sa BiH se čeka takođe oko pola sata, avgustovski prosjek je 12 hiljada lica i 3500 vozila.

6 Komentari

 1. Po vama bi onda oni ljudi koji zive u Sutorini trebali satima da cekaju u koloni da dodju kuci. Krajnje je vrijeme da se rijesi problem zakrcenja magistrale kroz Sutorinu kada turisti krenu kucama.

  11
 2. Lososi migriraju iz Albanije ka zemljama Evropske Unije kao i obično u ovo doba godine i svo smeće će da izbace kroz prozore svojih limuzina dok budu putovali kroz Crnu Goru, jer im je Hrvatska primjerima već dokazala da onome ko bude uhvaćen za bacanje otpada na nepropisan način tokom putovanja kroz Hrvatsku slijedi zabrana ulaska u Hrvatsku u trajanju od 365 dana.

  27
  1
 3. Postavite saobracajce na pjesackim prelazima kroz Zeleniku, Meljine i na Dubravu, da pjesaci ne prelaze tamo-amo kao puzevi jedan po jedan, nego neka ih pustaju u grupama. Na potezu od DBrijega do Splita ni jednu patrolu nisam sreo a ovdje na 15tak kilometara cak 3. Iskacu iz zbunja pokraj puta i “kontrolisu” brzinu (a ne mozes vozit brze od 30-40 kolike su kolone. Slaba organizacija.

  30

Ostavite komentar

*

code