Početna Turizam ODLAZI TURISTIČKI VAL

ODLAZI TURISTIČKI VAL

0

Igalo_setalistePočetak školske godine i prvi dani septembra osjetno su ispaznili plaže. Tako su i sva kupališta duž šetališta Pet Danica bez mnogo kupača.

 

Iako je upravo ovo vrijeme nekada bilo rezervisano za one koji hoće mirniji odmor i uživanje na moru, pa je sezona trajala i do oktobra, gostiju je vidljivije manje. Plažni mobilijar zakpci više i ne iznose cio, ali cijene drže kao i u špicu, 2 eura suncobran i isto toliko ležaljka. Kafići i restorani ne bilježe značajnu posjetu, ali i kod njih nema promjena u cjenovniku. Sok je i dalje 2 eura, kafa košta 0,80, lozova rakija 1,30, malo pivo 1,10, a sendvič s njeguškom pršutom 3 eura, parče pice od 1 ipo do 2, neizostavna pljeskavica 2 ipo eura, prigane lignje između 8 i 11 eura, dok za brzinsku palačinku, ako želite nešto slatko, morate izdvojiti i do 2 eura.

Picerija i restoran

Prem podacima TO Herceg Novi posljednjeg dana avgusta u Herceg Novom  je bilo oko 11.000 gostiju, što je, kažu, za 5 % više nego lani. Podsezona ipak pruža mogućnsot i jeftinijeg ljetovanja, pa se smještaj kod privatnika sada može naći i za 6 eura, a u hotelima su cijene niže za 20 % .

plaza_IgaloHoće li to pomoći da se još što ubere od sezone, koja je po nekima nikada bolja, dok drugi kažu nikad gora? Kome vjerovati? Svi imaju razloga za fingiranje, jedini zbog poreza, drugi zbog marketinga turističkog ili političkog,više nije ni bitno. Istinu kriju oni koji će pokušati da duge zimske dane prežive sa stečenim od ljeta 2012.

Šta na sve kažu turisti znaće se krajem ovog a početkom narednog mjeseca kada će lokalna TO izaći sa rezultatima ankete za sezonu u kojoj je najviše problema bilo u vodosnabdjevanju, saobraćaju i organizaciji mjesta za parking.

Preglasna muzika iz pojedinih kafića i barova, vašarište duž obale, luna park, a uskoro i cirkus sa zmijama i krokodilima u Igalu. To su nezaborvane sličice i ove sezone.

Samo nam ’’ale fale’’, kaže jedna dječija pjesmica, a Novljanima očito neće ni to faliti.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code