Odlična polusezona za STK Novi: Težnja biti dio evropske stonoteniske porodice

Odlična polusezona za STK Novi: Težnja biti dio evropske stonoteniske porodice

0
Podijeli

Rezultati jednog od najmlađih sportskih kolektiva u Herceg Novom, Stonoteniskog kluba Novi, u jesenjem dijelu ove sezone premašili su očekivanja. Osvojeno je 18 medalja na međunarodnim turnirima, a u Super ligi Crne Gore, uz STK Tivat, Novljani su glavni favoriti za titulu.

Predstavljajući uspješne rezultate na koktelu za članove i prijatelje kluba, direktor Ranko Boca istakao je da je krilatica kluba “Mi stvaramo šampione”.

Picerija i restoran

– Slijedimo naš put, ne želimo da se poredimo sa drugima i kažemo da smo dobri, a drugi da su loši. Imamo naše ciljeve, pravac koji će nas dovesti onome čemu težimo, a to je da postanemo evropski klub – poručio je Boca.

Članovi STK Novi osvojili su u ovoj polusezoni na međunarodnim turnirima 10 zlatnih, 5 srebrnih i 3 bronzane medalje, a neočekivani poraz od Budućnosti u Super ligi dao je Tivćanima blagu prednost u trci za šampionsku titulu.

Kako je kazao Boca, STK Novi je u ovoj sezoni pojačan sa 3 nova seniorska igrača, braćom Cubović i Filipom Radulovićem.

– To je najveća odskočna daska koju smo napravili ove godine, jer djeca imaju seniorsku ekipu non stop, a to se već vidi na njihovoj igri – ističe on.

U 2019. godinu klub, koji za sada ima 28 akvtivnih članova, ući će uz izvjesne novine. Planirani su treninzi po sedmičnom rasporedu, koji će članovi dogovarati sa trenerom Svetomirom Cecom Jovanovićem. Fokus će biti  na kvalitetu, disciplini i metodologiji.
Boca je kazao da će izvjesni problemi, poput nesportskog ponašanja pojedinih članova, biti otklonjeni, jer svi u klubu moraju težiti harmoniji i kolegijalnosti. Obećao je veće angažovanje u traženju sponzora i izvora finansiranja, a postoji i želja da se izgradi sala do 300m².

Prema riječima iskusnog trenera Svetomira Cece Jovanovića, rezultati i broj medalja prevazišli su njegova očekivanja, posebno jer su medalje osvojene na međunarodnim tunirima.

– Osvajali smo ih u svim kategorijama, od najmlađih pa do veterana. Izdvojio bih zlato Jakše Krivokapića u Beogradu, na turniru “Pobednik Beograda”, ali i drugo mjesto na tom turniru. To su bili izuzetno jaki turniri, zbog čega taj rezultat ima veliki značaj – navodi on.

Jovanović je izdvojio i zlatno u Nišu, Filipa Radulovića, koji je dominirao u konkurenciji seniora, iako je po uzrastu još uvijek junior.

Kada je riječ o Super ligi, smatra da Tivćani imaju blagu prednost, iako su poraženi u Igalu 4:3.

– Uz dobar rad, a siguran sam da bolje radimo i treniramo od njih i tako ćemo da nastavimo i u sljedećoj godini, mislim da možemo da ih stignemo i prestignemo – ističe popularni Ceca.

On je kao favorite za titulu u Super ligi izdvojio samo dva kluba: STK Tivat i STK Novi, iako je Budućnost na startu sezone Novljanima nanijela poraz. Takmičenje u Prvoj ligi STK Novi koristi da mladi igrači, poput Jakše Krivokapića i Luke Karanovića stiču iskustvo u duelima sa mnogo starijim igračima. Rezultat u ovom takmičenju klubu ne znači ništa, jer ekipa već ima tim koji se takmičiti u višem rangu – Super ligi.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code