Odlični rezultati OŠ “Orjenski bataljon” na “Olimpijadi znanja 2018” i sportskim događajima

Odlični rezultati OŠ “Orjenski bataljon” na “Olimpijadi znanja 2018” i sportskim događajima

3
Podijeli

Na takmičenju učenika osnovnih i srednjih škola Crne Gore, “Olimpijadi znanja 2018”,  5. maja u Podgorici, učenici osmog i devetog razreda OŠ “Orjenski bataljon” visoko su se plasirali u znanju iz hemije.

U konkurenciji od 22 učenika u kategoriji hemija za osmi razred, Nataša Ivović zauzela je prvo mjesto osvojivši 76 poena, a Teodora Smoljan je sa osvojenih 69 zauzela treće mjesto. Međutim, zbog nedovoljnog broja osvojenih poena potrebnih za prvu i drugu nagradu, učenice su osvojile treću nagradu. Prva i druga nagrada ove godine nisu dodijeljene.

Picerija i restoran

Na takmičenju iz hemije za devetake, u konkurenciji od 24 učenika, zapažen uspjeh postigli su učenici Savo Popović i Aleksandar Mandić koji su osvojili isti broj poena-82 i zajedno zauzeli četvrto mjesto. Mentor učenika “Orjenskog bataljona” na takmičenju iz hemije bio je Oliver Jakovljević.

Na opštinskom takmičenju u sportu, od 2. do 7. aprila, učestvovalo je 10 reprezentativnih ekipa škole i postigli su solidne rezultate. U fudbalskom turniru tim dječaka i tim djevojčica osvojili su drugo mjesto, u rukomentnom tim dječaka osvojio je drugo, a tim djevojčica treće mjesto, dok su odbojkaškom turnitu dječaci su zauzeli drugo, a djevojčice treće.

Takmičenja u kojima su se djevojčice bolje plasirale od dječaka su atletika, gdje su osvojile prvo mjesto i košarka gdje su se našle na trećem mjestu. Dječaci su u ovim sportovima osvojili drugo i četvrto mjesto.

Na regionalnom takmičenju iz atletike 12. aprila u Baru, djevojčice su ekipno zauzele 2. mjesto. U pojedinačnom plasmanu Vasilije Rističević je bio prvi na trčanju na 100 metara, Kristina Vulićević je bila prva u bacanju kugle, a Luka Zoranović treći.

Na finalnom državnom takmičenju iz atletike, takođe 12. maja u Baru, Kristina Vulićević osvojila je drugo mjesto i srebrnu medalju u bacanju kugle, a Vasilije Rističević treće mjesto i bronzanu medalju u trčanju na 100 metara. Mentor im je nastavnica Zlata Crnogorčević.

3 Komentari

  1. Bravo za đecu,ali još ne znaju što je škola,kad shvate kasno je,svi i tamo rade za sebe.Zašto se nastavnici i direktori učlanjuju u partije?

Ostavite komentar

*

code