Odložen remont hidrotunela HE Trebišnjica, Herceg Novi bez restrikcija vode

Odložen remont hidrotunela HE Trebišnjica, Herceg Novi bez restrikcija vode

7
Podijeli

Do očekivane obustave dotoka vode iz hidro sistema Trebinje-Plat tokom maja ili juna, neće doći, saopštili su iz tehničke službe preduzeća Vodovod i kanalizacija DOO Herceg Novi.

– Kako su nas ranije obavjestili iz ZP Hidroelektrane Trebinje, za početak aprila bila je planirana izrada priključka za navodnjavanje Trebinjskog polja na odvodnom kanalu prema Hidroelektrani Dubrovnik. Zbog toga je potrebno isprazniti odvodni tunel na nekoliko dana. Kako zbog visokog vodostaja nije moguće zatvoriti tunel, radovi su odloženi do daljnjeg – objašnjavaju iz hercegnovskog Vodovoda.

Picerija i restoran

Za razliku od prethodnih, ove godine nije predviđen remont odvodnog tunela i postrojenja, pa uobičajenog obustavljanja dotoka iz hidro sistema Plat-Herceg Novi i restriktivnog vodosabdijevanja potrošača neće biti.

7 Komentari

  1. Da li je moguće da ljudi ne znaju elementarne stvari o dotoku vode u HN sistem sa Plata, a uzimaju sebi za pravo da komentarišu nebuloze ? Ovo mislim na komentar Mica. Pa stvarno ?!?

    7
    2
  2. Zbog visokog vodostaja nema remonta… Meni to vise zvuci na to da remonta ni jedne godine nema, nego se stedi voda koje nema dovoljno, pa da ne bi zakidali Dubrovniku, oni svako ljeto zakinu H Novi

    5
    13

Ostavite komentar

*

code