Početna Društvo Odloženi stručni i maturski ispiti, eksterna provjera znanja

Odloženi stručni i maturski ispiti, eksterna provjera znanja

5

Eksterna testiranja, maturski i stručni ispiti odgođeni su zbog epidemiološke situacije u Crnoj Gori, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete.

Iz tog resora kazali su da je odgođeno testiranje učenika na kraju drugog ciklusa osnovne škole, eksterna provjera znanja učenika na kraju osnovne škole, maturski i stručni ispiti kao i PISA i PIRLS probna testiranja.

Ministarstvo je tu odluku donijelo izmijenom školskog kalendara za 2019/2020 godinu,

Odluka će važiti do donošenja akta o prestanku propisanih mjera preduzetih za sprječavanje unošenja, odnosno širenja bolesti Covid-19.

Raspored provjere znanja i izdavanja diploma utvrdiće Ministarstvo prosvjete u saradnji sa Ispitnim centrom, najmanje 20 dana prije provjere znanja odnosno održavanja ispita, o čemu će javnost biti blagovremeno obaviještena, saopštili su iz Ministarstva prosvjete.

5 Komentari

  1. Profesori mogu online da uce djake,a njih toliko gore sjedi da ne mogu napravit online test,a maturu i inace treba ukinut,jedna petica po generaciji iz maternjeg u srednjoj. Pa jesu li svi profesori nasi ludi i sva nasa djeca blentava da jedan od hiljadu dobije 5?

    3
    1
  2. Uce preko kompa i to valja al tako matitirat ne mogu- pa i ono kada od sezone sto ni radili , neka se peglaju oko ispita i diploma, tako da sve urusite sto se urusit moze.Zavrsavajte ljidi dragi po planu ko dto se i skola zavrsava.Diplome i svjedocanstva posaljite postom na kucnu dostavu i da se ta djeca upisu na fakultete kako Bog zapovijeda, a ne cemo do pola juna bit u karantin pa onda da se organizujemo u julu ispiti…upis u avgust i odeee ljeto, finara ne zaradise na ovako do ru finansijsku situaciju pomozite i vi odugovlaceci sve to.U pamet se …lakse je..

    13
    4

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code