Odloženo izdavanje građevinske dozvole za Lazaret zbog formalnih razloga

Odloženo izdavanje građevinske dozvole za Lazaret zbog formalnih razloga

2
Podijeli

lazaret meljine rj 120116Minstarstvo održivog razvoja i turizma krajem prošle sedmice odbilo je zahtjev za izdavanje građevinske dozvole kompaniji Imperio Holdings Limited d.o.o, ruskog investitora Genadija Borisova, koji u Meljinama rekonstruiše stari Lazaret.
Kako su naveli iz MORT, Borisovu su odbijena tri zahtjeva koja je podnio 31. decembra prošle godine, i to: za izgradnju hotelskog kupališta sa spa centrom, za izgradnju objekta hotelski rizort – depadans kao i za uređenje terena.
Kako je utvrđeno u MORT-u, riječ je o formalnim nedostacima, pa je dokumentacija klasifikovana kao nepotpuna. Stoga je Borisov bio u obavezi da ovom Ministarstvu dostavi polise osiguranja za investitore, projektante i revidente, idejni projekat sa izvještajem o izvršenoj reviziji, te revidovano idejno rješenje.
Kako je za Radio Jadran potvrdio sam Borisov, neophodnu dokumentaciju predao je juče, pa izdavanje dozvole očekuje kroz nekoliko dana:
images_slike_dogadjaji_2015_turizam_oktobar_lazaret_boris“Problema sada nema, jer sam svu dokumentaciju završio, tako su nam rekli u Ministarstvu. Dozvolu očekujem za 5-6 dana”, potvrdio je Borisov.
On navodi da ova „birokratska procedura“ neće uticati na dinamiku izvođenja radova, jer danonoćne radove obavlja 50 ljudi. Vjeruje da bi 1. maja sljedeće godine kompleks Lazaret sa marinom mogao biti otvoren. Borisov nam kaže da je u toku izrada projektne dokumentacije za marinu, za koju očekuje i potpisivanje ugovora o koncesiji.
Stari Lazaret biće pretvoren u hotelsko zdanje sa 5 zvjezdica, što je projekat vrijedan 70 miliona eura. Završena je prva faza velikog kompleksa, koji će se prostirati sa akvatorijumom na 70 hiljada kvadrata. Izgrađen je obalni zid i šetalište koje povezuje Meljine i Herceg Novi, kazao je ranije u razgovoru za naš Radio Borisov.
Njegova kompanija do sada je uložila 16 miliona eura, uključujući kupovinu kompleksa od kompanije „Carine“ za 12 miliona eura. Borisov ima velike zamisli:
“Planirana je gradnja marine ,hotela sa 5 zvjezdica, veliki prostor za spa, sa dva bazena sa slanom i slatkom vodom. U starom jezgru Lazareta biće butik hotel sa 32 sobe sa apartmanima, restoranima, sa konferencijskim salama preko puta pješačke zone. Imaćemo depadans sa 160 soba, sa buticima, kazinom. Marina će biti sa 180 do 200 vezova“.
Osim novog hotelskog kapaciteta, koji će značajno podići hotelsku ponudu, biće to prilika i za zapošljavanje domaće radne snage, uvjerava naš sagovornik:
„Samo za hotel će nam biti potrebo 70 radnika, a 25 do 30 osoba za marinu, a oslonićemo se na osoblje u Herceg Novom“, najavio je ruski investitor.
U kompaniji Imperio Holding LTD kažu da su svjesni da su dobili vrijedan istorijski lokalitet, zato tijesno sarađuju sa Upravom za zaštitu kulturnih dobara iz Kotora i Cetinja. Sve zgrade starog Lazareta, arhitektura, crkva Sv Roka biće sačuvani, prema konzervatorskim projektima.

2 Komentari

Ostavite komentar

*

code