Početna Društvo Odloženo ročište oko uvođenja stečaja u Meljine kompleksu, dr Elez Mihailović opet...

Odloženo ročište oko uvođenja stečaja u Meljine kompleksu, dr Elez Mihailović opet vraća novac

12

Ročište za ispitavanje razloga za uvođenje stečaja u kompaniju Duška Kneževića, Meljine kompleks, u Privrednom sudu kod sutkinje Milice Vlahović, ponovo je odloženo.

Bivša direktorica kompanije Meljine kompleks Olivera Elez Mihajlović već jednom je vratila novac koji joj je kompanija Atlas invest samoinicijativno uplatila na račun duga za zarade.

Zbog tog duga od 19 hiljada eura je podnijela predlog za otvaranje stečaja. Uprkos vraćanja tog iznosa s obrazloženjem da ne može direktno Poreskoj upravi platiti poreze i doprinose, Atlas invest je danas dr Elez Mihailović ponovo uplatio 6,4 hiljade eura. Toliko se, prema njihovim saznanjima, kako je kazao advokat Milovan Milošević, duguje za neto plate za period od oktobra 2016. do jula 2018. godine.

Osim ovoga, iz Atlas investa su uplatili i poreze i doprinose prema sopstvenom proračunu, navodeći da nijesu uspjeli da dobiju zvanične podatke o dugu ni od Poreske uprave, ni od računovodstva Meljine kompleksa, kao ni od privremenog stečajnog upravnika Saše Zejaka niti Elez Mihajlović.

Sudeći po njenoj reakciji, imajući u vidu da je na samom ročištu dobila poruku od banke kojom je potvrdila da je taj novac uplaćen, za očekivati je da će ona i ovaj novac vratiti.

Ipak, Milošević je od suda tražio da naloži da se ove informacije potvrde, te će sud uputiti Poreskoj upravi zahtjev da dostave precizne informacije o neto zaradama i porezima i doprinosima Elez Mihajlović. Ove uplate, kako je kazao, bazirane su na dokumentu na kojem stoji potpis Elez Mihajlović, a u kom se navodi da je njena neto zarada 300 eura.

Iako, kako kaže Milošević, sudeći prema ovoj dokumentaciji, ne mogu da vide na šta se odnosi preostalo potraživanje do 19 hiljada eura, i dalje su spremni da plate sve kako bi se nastavilo normalno funkcionisanje Meljine kompleksa.

– Kako nijesmo mogli utvrditi na šta se odnosi razlika između uplaćenog iznosa i iznosa od 19 hiljada eura, predlažem da se ova informacija traži od privremenog stečajnog upravnika. Atlas invest će po nalogu suda tu razliku uplatiti na depozit suda ili notara, kako sud odredi – kazao je Milošević dodajući da izmirenjem duga zbog kojeg je Elez Mihajlović tražila uvođenje stečaja, nestao osnov za pokretanje ovog postupka.

Zejak je napomenuo da ovaj dug sam po sebi nije stečajni razlog, već samo daje legitimitet predlagaču da podnese zahtjev. Kazao je da od Meljine kompleksa vjerovatno može pribaviti ove informacije, ali ne može garantovati njihovu vjerodostojnost.

Sutkinja Milica Vlahović je nastavak ročišta za ispitivanje stečajnih razloga zakazala za 18. septembar.

Advokat Milošević je u razgovoru sa novinarima kazao da njegovi vlastodavci pripremaju dokumentaciju za pokretanje postupka po odredbama Vašingtonske konvencije te da će u međunarodnoj arbitraži zahtjevati isplatu milionske štete.

-Ako i zanemarimo štetu koju će trpjeti država, štete za društvo mogu biti ogromne. Cilj ovog postupka, na način na koji ga vodi predlagač, očigledno nije naplata njenih potraživanja, već uvođenje stečaja u Meljine kompleks. Jedini epilog ove situacije može biti da privatna bolnica Meljine i njena imovina pređe u privatne ruke, pa će eventualni novi vlasnik imati pravo sa tim da radi šta hoće – ustvrdio je Milošević.

12 Komentari

 1. Oko kompleksa bolnice “Meljine” vodi se bitka za kvadratne metre zemlje na kojoj se nalazi, a briga za budućnost liječenja građana HN, turista i drugih lica, protagoniste spora nije briga. Mene čudi inertnost građana HN, koji ne pokazuju brigu za zdravlje građana, koji će ako bolnica ugasi, tražiti spas u Risnu, Kotoru i dalje, ako živi stignu do njih. Ovaj problem nije za partijsko prepucavanje. Ako ne shvataju da im je problem zajednički i moraju jedinstveno da djeluju u očuvanju bolnice, onda neka im Manitu pomogne.

  • Ostali oni koji nemaju gde drugo, krajnje neprimerenim odnosom prema nesretnim bolesnicima koje ljuta nevolja u tu bolnicu dovede, srozavaju i to malo ugleda ove ustanove, naravno čast retkim izuzetcima !!!

   4
   1
 2. Treba sagraditi novu bolnicu za Herceg Novi na lokaciji dalje od mora, a ovu lokaciju prepustiti nezajazljivim biznismenima. Inace tu nikada nece biti mira niti zdravlja za Novljane.

  13
  3
 3. Omiljeni Knezevicev direktor (generalni, izvrsni, medicinski, nacelnik odelenja) tuzi Knezevica zbog para koje nikad nije potrazivao. I kad ih dobije onda ih nece. Proces unaprijed izgubljen, da je bilo legalno bolnica nikad ne bi ni pripala Knezevicu, pa se ne bi ni trazio instrument da se firma stavlja u stecaj.

  20
  5
 4. Zašto se Kneževic bori toliko za bolnicu ne sigurno za namjenu koju ima sada vec za 55 000 m kvadratnih zemlje. Kad hoce da uplati sav dug dr Elez zasto nije toliko velikodusan da uplati doprinose svima zaposlenima u bolnici kojima to nije uplaceno od marta 2016. Javno si izgovorio u vise navrata da te bolnica ne zanima. Okani se nje kao sto si se okanio pajtasa koji su ojadili bolnicu dok je sto bilo uzimati.

  21
  1

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code