Početna Društvo Odmorište-vidikovac ka Njivicama za 14 hiljada eura

Odmorište-vidikovac ka Njivicama za 14 hiljada eura

16

Jedan od dva vidikovca na Njivičkom putu, kod skretanja za ovo naselje, biće uređen i dobiće, kako je ranije najavljeno iz Agencije za izgradnju i razvoj Herceg Novog, lijep izgled.

Ideja Agencije bila je da se taj prostor oplemeni i napravi odmorište, sa novim mobilijarom i javnom rasvjetom. Taj posao povjeren je hercegnovskoj kompaniji Novitović iz Baošića, s kojom je Opština Herceg Novi sklopila ugovor vrijedan skoro 14 hiljada eura.

Čitav posao trebalo bi da bude gotov za 20 radnih dana od dana uvođenja izvođača u posao i uplate avansa od 20%, ukoliko ne bude nepredviđenih okolnosti koje bi uticale na dinamiku radova, kaže se u ugovoru.

Kako je definisano ugovorom, vidikovac će biti prekriven slojem šljunka, biće instalirana nova ograda, stubići, klupe, postavljene lajsne za buduću pješačku stazu, nove korpe za otpatke, uređeno zelenilo, odstranjen korov i obnavljeno zelenilo novim sadnicama, postavljena ukrasna baštenska česma sa postoljem i novi LED reflektori.

Garantni rok za izvedene radove je 2 godine.

Podsjetićemo da su iz Agencije najavili uređenje i drugog vidikovca, iznad hotela Iberostar u Njivicama, kojem je pristup automobilima onemogućen, a nedostaju javna rasvjeta i klupe.

Uz to, šljunkoviti plato oko spomenika osnivaču grada Tvrtku I na Škveru trebalo bi da bude popločan i dobije novu javnu rasvjetu, a od mobilijara – nove klupe i kante za smeće. U planu je i izgradnja fontane sa desetak mlazova vode iz poda, koji će praviti „vodeni zid“, takođe sa rasvjetom.

Idejna rješenja su gotova, a za sredstava Opština pregovara sa Morskim dobrom, koje je načelno zainteresovano da sufinansira ova dva projekta kao i izgradnju šetališta od Bijele do Kamenara.

16 Komentari

 1. dajte to da zavrsi bivsi nacelnik iz opstine koji je doveo majstore da pokriju opstinsku garazu,pa pala prva rosulja i garaza plutala ali pare odose u dzep da se kupi jedna dobra mazda …smilujte se

 2. Pare gradjana se ulazu u mnogo toga ,put sabirni Spasic i Masare ceka …od autopraone do kraja puta kastrofa betonski kolovoz u nikakvom stanju a od uzurpatora nemoze se proci ,odvode za vodu amigosi i kosovari zabetonirali …e toliko seloberijarije na jedo mjesto…

  10
  1
 3. sve je to ok.pozdravljam.ali pogledajte sta se radi na novom gradilistu ispod karaule.rusi se streka,ni manje ni vise,ode zeljeznicki most zarad necijeg pogleda.mislim da vam to zvinjani nece dozvoliti.eto posla za maku andric,najbojlu micinu saradnicu.

  20
  1
 4. Ma dje fontana,oko Tvrtka.Bez veze mi je to..na pjenu od mora.Zimi ni ptica dolje nema.Zar nema neko ljepśe mjesto.Fontana i more..ma nikako tu sliku u glavi ne mogu uklopit.A vi…možda sam pogrešno shvatila mjesto za fontanu.Njivički put,svaka čast i stara ćirova trasa da se uredi za šetanje.Al i da milicija malo češće patrolira.Tamo voze kamikaze.Nekad sam vozila biciklo tuda,više se ne usudim.

  23
  1

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code