Početna Društvo ODRASLI SMO I POSTALI LJUDI

ODRASLI SMO I POSTALI LJUDI

0

sneza_jovanovic2Jedna od mnogih priča iz Dječijeg doma Mladost u Bijeloj našla je put do nas. Za mjesec će Snežana Jovanović, napuniti tih velikih i značajnih 18 godina. Odlična je učenica i maturantkinja Srednje fizioterapeutske škole.

 

Sudbina je htjela da sa 8 mjeseci iz Trebinja stigne u Dom i kako kaže tu je uvijek bila srećna. Ništa joj nije nedostajalo, a zahvalnost za to duguje svima koji su bili uz nju. Sanja da nakon završene škole upiše kriminalistiku i neće lako odustati od tog cilja, jer za sebe kaže da je uporna i istrajna. Nada se da će i ona kao i drugi štićenici Doma imati šansu da ode na studije, ali i ako i ne budu u mogućnosti Snežana neće odustati, od svog cilja. Imala je, kaže, prilike da porazagovara sa onima koji obavljaju njen posao snova, pa sa nama dijeli i njihov duhoviti komentar.

Picerija i restoran

– Rekli su mi da sam previše pametna za taj posao – kaže uz osmjeh ova djevojčica. Snežana pleše, pjeva i uživa u svojim mladalačkim danima u kojima trenutno preovlađuje briga oko maturske haljine, ali i sjetna potraga za srodnom dušom, koja baš i ne ide tako lako. No, kako je potraga tek krenula, nada se da će se jednog dana ostvariti kao majka i da će u tome biti uspješna.

Njoj je život na samom početku dodjelio loše karte, ali ona je za 18 godina uspjela da sa njima igra najbolje što zna i nikada joj nije bilo teško što je djete iz Doma.

sneza_jovanovic– Ja se nikada nisam osjećala drugačije zato što sam iz Doma, možda neka druga djeca jesu, ali ja nikada – tvrdi ona i objašnjava:

– Ako bi neko na neprijatan način na to podsjetio, dovoljno bi bilo jedno moje upozorenje ili prijetnja i to prestaje.

Snežana ima samo riječi hvale za zaposlene u Domu koji nastoje da nadoknade roditeljsku ljubav, na najbolji mogući način i pod njihovim okriljem nikada se, kaže, nisu osjećali manje važnima.

– Samo je ta razlika što smo odrastali u Domu i ništa više, ali eto i mi smo odrasli i postali ljudi.

Snežanin brat takođe je bio u Domu, ali sad je student završene godine Fakulteta veterinarske medicine u Beogradu.

U Dječjem Domu Mladost u Bijeloj trenutno je 140 štićenika i svakoga dana se ova složna porodica uvećava. Početkom sedmice stigle su tri bebe, a juče jedan trogodišnji mališan.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code