Početna Društvo Odroni na lokalnim putevima u zaleđu i duž rivijere

Odroni na lokalnim putevima u zaleđu i duž rivijere

2

Sektor za održavanje puteva u Komunalno stambenom preduzeću jutros je sanirao odrone i nanose od jakog južnog vjetra na putevima u zaleđu, uglavnom, prema zaseoku Ubli, kao i prema crkvi Sv Nikole u Baošićima.

Iako je na nekoliko mjesta bilo nanosa, svi putevi su prohodni, te zastoja u saobraćaju nije bilo, kazala nam je direktorica preduzeća Jasmina Konjević:

„Ekipe su svakodnevno na terenu već od ujutru, čiste puteve  i posipaju protiv leda. Uglavnom, su nanosi bili van kolovoza, osim jednog stabla. Odroni su uglavnom bili na putu ka Ublima i Dugunji. Sinoć je bio odron u Baošićima, ka crkvi, kao i na Njivičkom putu, ali I to je već sve očišćeno“, navela je Konjević.

Drugih intervencija nijesu imali i pored istočnog vjetra, koji je naročito juče imao jak intenzitet. HMS u Igalu najjači udar istočnog vjetra registrovala je  u 19.10 h pri udaru od 16 m/s, odnosno 60 km/h.

Istočni vjetar počeo je da duva u subotu ujutru, od 8.40 h, zatim od 12.20 do 12.50 h. Nakon toga, uslijedila je „pauza“ do juče ujutru u 9.40 h. Levanat je tada duvao do 10 h, zatim ponovo od 15.10 h do 20.30 h. Tokom noći bio je umjerenog intenziteta.

U Herceg Novom je od juče ujutru u 7 h do jutros u 7 h palo svega 28 l/m3.

2 Komentari

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code