Početna Sport ODRŽAN PRVI MEMORIJALNI ŠAHOVSKI TURNIR ĐORĐE KONJEVIĆ

ODRŽAN PRVI MEMORIJALNI ŠAHOVSKI TURNIR ĐORĐE KONJEVIĆ

0

Prvi Memorijalni turnir “Đorđe Konjević” je održan u okviru 46. Praznika Mimoze.

Poslije 9. kola pobijedio je majstorski kandidat Veljko Šćekić sa 7,5 poena. Pobjednik je osvojio pehar i nagradu od 150 eura.

Picerija i restoran

Isto poena imao je i drugoplasirani velemajstor Dragiša Blagojević (ali slabiji Buholz). Treće mjesto osvojio je Vlatković Miloš sa 6,5 poena, koliko ima i Draganić Veljko koji se plasirao na četvrto mjesto. Peto mjesto osvojio je fide majstor Goran Tomić sa 6 poena, fide majstor Srđan Benderać osvojio je 6 mjesto sa 6 poena i 7 mjesto osvojio je Miroslav Mršević sa 6 poena.
Miloš Bubanja je proglašen za najboljeg domaćeg omladinca Memorijalnog turnira Đorđa Konjević, osvojio je 5 poena. Najbolji domaći igrač je Dragan Zarić koji je osvojio 5 poena, najbolji domaći veteran je Radonja Golubović sa osvojenih 5 poena i dvije nagrade novskim zaslužnim šahovskim radnicima su uručene: Mašanu Bubanji i Vukomanu Ceroviću.
Nagrade su uručili članovi familije pokojnog FM Đorđa Konjevića.
Turnir u organizaciji Šahovskog kluba Herceg Novi i Šahovskog saveza Crne Gore održan je u hotelu Adria u Igalu, a partije su igrane po tempu od deset minuta po igraču. Nagradni fond je iznosio 500 eura (raspodjeljen u sedam nagrada), plus 150 eura fond za specijalne nagrade (najbolji domaći igrač, najbolji domaći omladinac, najbolji domaći veteran i dvije nagrade novskim zaslužnim šahovskim radnicima).
Prisutne je pozdravio predsjednik Šahovskog kluba Herceg Novi Stevan Lepetić koji je podsjetio na značaj FM Đorđa Konjevića za šah u Herceg Novom i Crnoj Gori, a zatim je turnir otvorila predsjednica Šahovskog saveza Crne Gore Angelina Vuković u prisustvu funkcionera šahovskog saveza, sekretara šahovskog saveza IM Bore Miljanića i Vanje Draškovića, potpredsjednika Upravnog odbora Šahovskog saveza Crne Gore. Učestvovalo je 45 šahista, među kojima i učenici FM Konjevića.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code