Početna Društvo Održan sastanak učesnika projekta “Adriatic Canyoning”, danas pohod na Orjen

Održan sastanak učesnika projekta “Adriatic Canyoning”, danas pohod na Orjen

0

Orjen Adventure Weekend, u sklopu IPA-CBC INTERREG projekta Adriatic Cayons Adventure Tours – “Adriatic Canyoning”, u sklopu kojeg je i izgrađen adrenalinski park na Vrbanju, započeo je juče dolaskom predstavnika partnerskih gradova i prezentacijom o Parku prirode Orjen – navodi se u saopštenju Službe za informisanje Opštine Herceg Novi.

U naš grad juče su stigli predstavnici gradova partnera, Obrovca, Drniša, Širokog Brijega, Grude i Zadra. Na Odboru održanom u hotelu Play, svi učesnici su predstavili sve do sada urađeno, iskustva u realizaciji projekata, kao i naredne korake kako bi cijeli projekat bio uspješno priveden kraju.

Učesnike su pozdravili direktor Agencije za izgradnju i razvoj grada Boro Lučić i savjetnica predsjednika Opštine Herceg Novi Tamara Vujović, dok su o Parku prirode Orjen i njegovim potencijalima govorili direktorica Agencije za razvoj i zaštitu Orjena Milja Vitorović i “ultrarunner” Saša Kulinović.

Podsjetićemo, danas se održava i trail trka Adventure GIIR, u okviru Adventure Weekend-a, u kojoj će učesnici projekta sami iskusiti čari Orjena. “Trail runnning” je sport koji se odvija na označenim stazama u prirodi, radi se o kombinaciji trčanja, planinarenja i trekinga, odnosno hodanja u prirodi, a rekreativni nivo se od profesionalnog razlikuje samo u intenzitetu i trajanju.

Iako naizgled veoma zahtjevna i nedostupna disciplina, ova vrsta sporta je dostupna svima i svakodnevno je sve više ljudi svih uzrasta koji se bave ovim sportom. Trka je obezbijeđena od strane ekipe prve pomoći, kao i članova kluba “Niskogorci” koji su na terenu i na svim važnim raskrsnicama kao pomoć da se neko ne izgubi.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code