Održana treća sjednica Skupštine Turističke organizacije Herceg Novi

Održana treća sjednica Skupštine Turističke organizacije Herceg Novi

5
Podijeli

Treća sjednica Skupštine Turističke organizacije Herceg Novi održana je sinoć u velikoj sali Opštine.

Na sjednici kojom je predsjedavao predsjednik Opštine Stevan Katić jednoglasno su usvojene predložene tačke: Odluka o izmjenama i dopunama finansijskog plana Turističke organizacije Herecg Novi za 2017. godinu, Program rada Turističke organizacije za 2018. godinu i Finansijski plan za 2018 god.
Posebna tema bila je ovogodišnja Anketa turista, prema kojoj je ukupna ocjena znatno bolja nego prethodnih godina.

Picerija i restoran

Sjednici su prisustvovali dugogodišnji turstički radnici koji su imali konstruktivne predloge u vezi sa programom rada Turističke organizacije za 2018. godinu. Prihvaćena je većina predloga Ilije Budeča, člana Skupštine ispred turističke privrede, kao što su: formiranje turističko-informativnog centra na Trgu Nikole Đurkovića, organizacija događaja na otvorenom, u centru grada i svim mjestima duž rivijere, sa posebnim akcentrom na Gradsku muziku, mažoretke, kulturno-umjetnička društva, ponovno izvođenje Bokeljske svadbe.

Kako se moglo čuti, članovi Skupštine cijene aktivno učešće i sugestije iskusnih turističkih radnika, koje su dobro usmjerenje za rad ove organizacije i unapređenje turističke ponude grada.
Dalje, na sjednici je istaknuto da nove manifestacije u turističkoj ponudu treba da budu fokusirane na period pred i postsezone, te tako utiču na njeno duže trajanje.

Prisutni su pohvalili organizaciju nedavno održanog Balkanskog prvenstva u karateu, u Sportskom centru Igalo, uz komentar da su ovakve manifestacije na liniji namjere da se u našem gradu razvijaju sportski i zdravstveni turizam. S tim u vezi, pozitivno je ocijenjen potez lokalne uprave da se hotel „Adria“ vrati na upravljanje Sportskom centru.

Jedna od ideja koje su se mogle čuti je i organizacija okruglog stola na kojem bi Herceg Novi ugostio vrhunske stručnjanje iz oblasti turizma i marketinga, a čiji bi rezultat bile smjernice za dalji turistički razvoj grada.

5 Komentari

  1. Samo iskusni turistički radnici mogu da pomognu u turizmu,konačno je možda neko to shvatio,a mnogo se vremena protraćilo da bi grad još dublje pao,jer je to išlo nekome u prilog.Ajde,pomoleći boga dako mrdnemo ako se pojedini stariji što budu pitali.

    14
    2

Ostavite komentar

*

code