Početna Kultura Održano veče poljske gastronomije

Održano veče poljske gastronomije

0

U sali Gradske kafane sinoć je upriličeno gastro veče Dana poljske kulture, koji se održavaju u sklopu 50. Praznika mimoze, saopšteno je iz Press službe Opštine.

Novljanima i gostima predstavljeni su poljski specijaliteti i delikatesi, poput bigosa, pirogija i golobkija, a nije izostalo ni muzike i veselja – za dobro raspoloženje zadužen je bio Orkestar mladih Doma kulture iz Lobeca, pod dirigentskom palicom Darijusa Leziona.

Picerija i restoran

Kako je kazao odbornik Boris Seferović, koji je tokom protekla dva dana bio domaćin gostima iz Poljske, prijateljstvo Herceg Novog sa Lobecom traje već oko pet godina i zasigurno se nastavlja u najpozitivnijem pravcu, kroz saradnju prvenstveno u oblasti kulture.

Goste u Gradskoj kafani pozdravio je savjetnik gradonačelnika Lobec,a Janoš Skrobinski, koji je podsjetio na posjetu i učešće hercegnovske Gradske muzike i mažoretki na takmičenju tom gradu sredinom prošle godine.

Orkestar mladih Doma kulture iz Lobeca nastupio je tokom prethodna dva dana u centru Herceg Novog i u Igalu, posjetio Gradsku muziku i Muzičku školu.

Posjetu Herceg Novom iskoristili su da Gradskoj muzici upute poziv za učeće u radionici za orkestre u Babenhausenu u Njemačkoj, koja će biti realizovana u maju ove godine.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code