Početna Kultura Održano veče poljske gastronomije

Održano veče poljske gastronomije

0

U sali Gradske kafane sinoć je upriličeno gastro veče Dana poljske kulture, koji se održavaju u sklopu 50. Praznika mimoze, saopšteno je iz Press službe Opštine.

Novljanima i gostima predstavljeni su poljski specijaliteti i delikatesi, poput bigosa, pirogija i golobkija, a nije izostalo ni muzike i veselja – za dobro raspoloženje zadužen je bio Orkestar mladih Doma kulture iz Lobeca, pod dirigentskom palicom Darijusa Leziona.

Kako je kazao odbornik Boris Seferović, koji je tokom protekla dva dana bio domaćin gostima iz Poljske, prijateljstvo Herceg Novog sa Lobecom traje već oko pet godina i zasigurno se nastavlja u najpozitivnijem pravcu, kroz saradnju prvenstveno u oblasti kulture.

Goste u Gradskoj kafani pozdravio je savjetnik gradonačelnika Lobec,a Janoš Skrobinski, koji je podsjetio na posjetu i učešće hercegnovske Gradske muzike i mažoretki na takmičenju tom gradu sredinom prošle godine.

Orkestar mladih Doma kulture iz Lobeca nastupio je tokom prethodna dva dana u centru Herceg Novog i u Igalu, posjetio Gradsku muziku i Muzičku školu.

Posjetu Herceg Novom iskoristili su da Gradskoj muzici upute poziv za učeće u radionici za orkestre u Babenhausenu u Njemačkoj, koja će biti realizovana u maju ove godine.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code