Početna Naslovna Održano Veče šampiona: Uručena priznanja za najuspješnije sportiste Herceg Novog

Održano Veče šampiona: Uručena priznanja za najuspješnije sportiste Herceg Novog

8

Šampioni sporta Herceg Novog okupili su se sinoć u Dvorani Park, gdje su im uručene nagrade i priznanja za uspjehe postignute u protekloj godini. Nagradu za najuspješnijeg sportistu grada za 2019. godinu primio je karatista Nemanja Mikulić, a kolektiv koji se najviše istakao je Plivački-vaterpolo klub Jadran.

Foto: Tanja Vitomirović

Priznanje za najboljeg trenera pripalo je Vladimiru Gojkoviću, treneru Jadrana u prvom dijelu sezone i selektoru seniorske vaterpolo reprezentacije Crne Gore. Sportski radnik godine je Ranko Boca, osnivač Stonoteniskog kluba Novi. Nagrada za životno djelo pripala je Fuadu Agiću, za doprinos razvoju fudbala u Novom. Za ambasadora novskog sporta, odnosno najboljeg novskog sportistu koji brani boje kluba van grada, proglašen je vaterpolista Miloš Šćepanović.

Pored ovih, dodijeljena su priznanja u kategorijama najuspješniji sportisti, perspektivni sportisti i specijalna priznanja.

Foto: Tanja Vitomirović

Nagrade su zaslužnima uručili predsjednik Opštine Herceg Novi Stevan Katić, predsjednik Skupštine opštine Herceg Novi Nikola Samardžić, sekretar za društvene djelatnosti i sport Darko Klasić, menadžer Opštine Dragan Šimrak i proslavljeni vaterpolista Siniša Matijašević.

Uz čestitke dobitnicima, predsjednik Katić je istakao da su oni najbolji ambasadori svog grada. Poručio je da će im grad Herceg Novi uvijek biti podrška i poželio da nastave putem uspjeha.

Plakete su uručene sportistima koji su izuzetnbim rezultatima obilježili godinu za nama: Đuro Radović, Vladan Spaić, Dimitrije Obradović (vaterpolo), Milivoj Dukić (jedrenje), Milica Tufegdžić (odbojka), Anđela Antunović (plivanje), Jovana Savković (košarka), Dilan Prašović (boks), Bojan Vulović (karate), Bogdan Seratlić (boćanje), Aleksandar Milosavljević (sportski ribolov), Filip Radulović (stoni tenis), Jelena Tomašević (triatlon), Nikola Perišić (streljaštvo) i Miomir Savić (šah).

Foto: Tanja Vitomirović

Specijalna priznanja uručena su: Fudbalskom klubu Igalo povodom 90 godina postojanja, Aleksandru Matkoviću za doprinos razvoju fudbala u Zelenici i Vaterpolo klubu Kumbor koji je amaterski prvak Crne Gore. Posthumno je priznanje pripalo i bokserskom radniku Fehmiju Huseniju.

U kategoriji perspektivni mladi sportisti istakli su se: Lazar Vukićević, Danilo Krivokapić, Marko Bošković, Đorđe Čvorović i Sreten Ilić (vaterpolo), Vjera Bulajić (vaterpolo-plivanje), Antonio Kandić (plivanje), Jovana Damjanović, Nenad Đuričić, Marko Brnada i Radovan Đurović (karate), Nikola Kosać, Vuk Karabasil, Blagoje Uzunovski, Vuk Banićević, Stefan Vukadinović, Aleksa Lučić, Nemanja Vasiljević, Bogdan Golović, Jelena Vujičić i Ana Krivokapić (fudbal), Ivana Ječmenić, Jovana Kojčinović, Bojana Radnjić, Jelena Bulajić, Petar Maslan, Luka Želalić, Filip Vučurović, Aleksa Kovačević, Matija Matković, Ilija Roganović i Vuk Ivelja (košarka), Tea Vitez i Tamara Andrić (rukomet), Natalija Obradović, Jelena Bijelović, Aleksandra Mališić i Slavica Kapor (odbojka), Luka Govedarica i Nikola Vasović (džiju-džicu), Jelena Pešić (gimnastika), Mladen Ivanišević (tenis), Jakša Krivokapić (stoni tenis), Nikola Sribnij (boks) i Nikolina Andrić (džudo).

Program je počeo minutom ćutanja u znak poštovanja za sve sportiste i sportske radnike Herceg Novog koji više nisu među nama.

Podsjećamo, odluke o najuspješnijim sportistima Herceg Novog donijela je Radna grupa Sekcije sportskih novinara i Sekretarijata za društvene djelatnosti i sport, koju je oformio predsjednik Opštine Stevan Katić, na zajedničkoj sjednici održanoj 15. januara ove godine. Sportski novinari u Herceg Novom još od 1978. godine, uz nekoliko prekida, biraju najbolje sportiste i sportske kolektive grada.

8 Komentari

  1. NEMANJA SAMPIONE SVE SI POSTIGAO KRVAVIM RADOM I ZALAGANJEM A MNOGI SU RUSILI I TEBE I KLUB IZ KOJEG POTICES.
    NEIZMJERNO HVALA ZA SVE UZ ISKRENU ZELJU DA NECES STATI DA NAS I U BUDUCE ZADIVLJUJES OVAKVIM IMPRESIVNIM REZULTATIMA???

  2. Cast izuzetcima sto su svojim radom i trudom postigli ali ovi sto su dosli politickim vezama-tu nema s od sportiste kad ih tate guraju.Dje je Bosko Borovnica sto je pozvan u reprezentaciju on nije dobio nista?Sve je sprdnja-sramota nikad grdje vlasti

  3. Ako su nam uz neprikosnovenog Jadrana najbolji sportski kolektivi Igalo koje je ispalo u 3cu ligu, novoosnovani stonoteniski tim i rekreativci iz kumbora mrka kapa

    8
    2

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code