Održano predavanje u Zelenici: Cilj je poboljšanje inkluzivne kulture i implemantacije inkluzivne...

Održano predavanje u Zelenici: Cilj je poboljšanje inkluzivne kulture i implemantacije inkluzivne prakse

2281
1
Podijeli

Predavanje na temu “Specifičnost funkcionisanja ometene djece” u okviru realizovanog projekta “Indeksom do inkluzivne kulture u vaspitno-obrazovnim ustanovama u Crnoj Gori”, radi poboljšanja inkluzivne kulture, širenja inkluzivne politike i implemantacije inkluzivne prakse, održano je u prostorijama oš “Ilija Kišić” u Zelenici.

Prije predavanja, u društvu direktora škole  Đorđija Radovića, tridesetak gostiju obišlo je prostorije u kojima se edukuju djeca sa posebnim obrazovnim potrebama i na licu mjesta se uvjerili u način i metode rada defektologa i asistenata.

Picerija i restoran

Predavanje je održao dipl. defektolog – somatoped, Ivan Ljesar, koji je prisutne upoznao sa poremećajima iz autističnog spektra, cerebralnom paralizom, intelektualnom ometenošću, koji su vrlo česti i zastupljeni u  inkluzivnom obrazovanju.

Nakon održanog predavanja, uslijedio je interaktivni dio, koji je vodila dipl. defektološkinja, Svetlana Vukašinović, a u kojem su gosti predavačima postavljali pitanja u vezi sa aktuelnim problemima u radu sa ometenom djecom.

Predavanju je  prisustvovalo tridesetak gostiju, a među prisutnima su bili predstavnici stručnih službi osnovnih škola  i srednješkolskog centra “Ivan Goran Kovačić”, nastavnici  i vaspitači koji rade sa djecom po inkluzivnom modelu, kao i asistenti, predstavnici vrtića JPU “Naša radost” Herceg Novi i predstavnici  Dječijeg doma “Mladost” u Bijeloj.

1 komentar

Ostavite komentar

*

code