Oformljeni Savjet i nadzorni odbor MZ Kruševice, uskoro glasanje za predsjednika

Oformljeni Savjet i nadzorni odbor MZ Kruševice, uskoro glasanje za predsjednika

9
Podijeli

U Omladinskom domu u selu Kruševice, nakon šesnaest godina konačno je održan Zbor mještana i izabrani organi upravljanja, u prisustvu koordinatora za Mjesne zajednice, Dragane Stanišić i Veska Baćovića.

Glasanje o broju članova Savjeta MZ, Odluka o imenovanju članova nadzornog odbora i tajno glasanje na kojem su izabrani predstavnici mještana u Savjetu, sprovedeni su u skladu sa zakonom i bez ikakvih drugih problema, pričaju za Radio Jadran mještani.

Picerija i restoran

U roku od 8 dana najstariji član Savjeta dužan je da sazove sjednicu MZ, na kojoj će se iz redova Savjeta izabrati predsjednik Mjesne zajednice.

– Imajući u vidu da je do sada lokalna uprava imenovala nekoliko puta v.d. povjerenika na 90 dana, čule su se veoma negativne reakcije na takav potez. Osim što su ti ljudi koristili novac svih mještana kako su htjeli, odnosno bez konsultacija sa bilo kim od nas, i što su pokušali da izmanipulišu da im se mandat produži na još godinu mimo Zbora i volje Kruševičana, takav potez Opštine nije imao nikakve benefite po ostale mještane –  tvrde oni u pismu našoj redakciji.

Ipak, sada su zadovoljni, jer je takvoj praksi došao kraj. Selo koje ima oko 170 stanovnika, sada ima i velika očekivanja od novog Savjeta, kao i od budućeg predsjednika Mjesne zajednice. Nadaju se da će oni konačno početi da rješavaju probleme koji se tiču sela, a ne pojedinaca.

9 Komentari

  1. Starije u savjet a jednog mladjeg,postenog i sposobnog neka bude predsjednik.Pokazano je svima juce da Krusecvsni nijesu ni kavgadzije ni nezainteresovani za svije selo,kako je to prenoseno od pojedinih da bi sto duze ostali na v.d. funkciji.Cak su i predstavnici opstine bili pozitivno iznenadjeni atmosferom u kojoj je zbor odrzan.Sad ostaje da vidimo ko ce ponjeti najvise glasova na sjednici savjeta i tako dobiti priliku da zajedno sa ostalim clanovima savjeta m.z.ucine Krusevice boljim mjestom za zivot svih mjestana.

    12
    4
  2. a kad ce u MOJDEZ imamo isti problem kao u KRUSEVICE demokrate postavile svog clana kojeg mjestani ne podrzavaju sto su dokazali na presednickim izborima !!

    13
    7

Ostavite komentar

*

code