Početna Društvo Oglašen jednosmjerni saobaćaj iako rekonstrukcija dijela magistrale Servisna zona–Mojdeški put nije počela

Oglašen jednosmjerni saobaćaj iako rekonstrukcija dijela magistrale Servisna zona–Mojdeški put nije počela

2

Iako Ministarstvo održivog razvoja i turizma još nije izdalo građevinsku dozvolu Direkciji za saobraćaj, za rekonstrukciju dijela magistralnog puta od skretanja za Servisnu zonu do Tatar bašte, pripremni radovi teku od 8. novembra prošle godine, za što je Vlada dala saglasnost.

U skladu sa tim, od prošlog četvrtka na sajtu Automoto saveza Crne Gore je i obavještenje o promjeni režima saobraćanja na ovoj dionici sa dvosmjernog na jednosmjerni, mada vozila i dalje saobraćaju u oba smjera i mehanizacije i radnika nema.

Iz  Direkcije za saobraćaj nije nam saopšten tačan početak radova, osim nedefinisane vremenske odrednice „početkom mjeseca“.  Potvrdili su nam da je u toku postupak izdavanja građevinske dozvole.

Radove će izvoditi podgorička kompanija Tehnoput MNE, sa kojom je sklopljen ugovor na 1,7 miliona eura. Radovi bi trebalo da traju 150 dana, odnosno 5 mjeseci, s tim što će biti obustavljeni za vrijeme glavne turističke sezone.

Kako navode, put će biti rekonstruisan u dužini od 2,2 km, uz dva mosta dužine 67 m, tačnije 50 m od mosta u Sutorini do skretanja za Mojdeški put. Predviđena je izrada kolektora za odvođenje atmosferskih voda, te prečišćavanje preko sepratarora ulja i naftnih derivata.

Radovi neće ometati odvijanje programa 50. Praznika mimoze, te da će bezbjedno saobraćanje biti usklađeno sa Zakonom o putevima, tvrde iz Direkcije za saopbraćaj.

Oni, međutim, nijesu naveli da li je zbog ovog zahvata okončan postupak eksproprijacije dvije hiljade kvadrata zemljišta “radi ostvarivanja javnog interesa”, dodajući da se procedura odvija u skladu sa Zakonom.

2 Komentari

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code