Početna Društvo Ograda duž Šetališta Pet Danica dalje prijeti

Ograda duž Šetališta Pet Danica dalje prijeti

14

Napravljena od lošeg materijala i veoma loše održavana, od 2008. godine kada je postavljena, metalna ograda duž Šetališta Pet Danica je stalna otvorena opasnost za prolaznike.

Više puta su iz lokalne uprave najavljivali da će nešto preduzeti, nakon što je ljetos umalo stradalo dvoje mladih kada su pali na stijene, jer ograda nije izdržala.

Posebno je rizičan dio od Forte Mara do hotela Plaža, ali ništa manje ni dio od Milašinovića plaže do Škvera.

Jedino što se može vidjeti jeste upozorenje komunalne policije na jendom mjestu da je rizik naslanjati se. Ali šta je sa onima koji ne vide dobro, sa djecom koja prilaze da sjednu ili vuku ogradu, posebno noću?

Na nekim mjestima su potpuno uklonjene trake upozorenja i gotovo je sablasna mrklina koja krije ambis na mjestima gdje ograde nema. A rizik je svakako, tamo gdje je ona zarđala i gdje se još labavo drži.

Sanacija ograde uz Šetalište Pet Danica, do neophodne rekonstrukcije finansiraće Opština Herceg Novi, ali kada?

Približava se kraj godine, pa je obično u kasi manje para, a tek treba opredijeliti sredstva za novu ili ozbiljnu rekokstrukciju ograde duž cijelog Šetališta u budžetima Opštine i Morskog dobra. Naravno, ukoliko se dogovore o zajedničkom finansiranju.

Samo da ne bude novih nezgoda.

14 Komentari

 1. Opština je kriva za sve, Katic se pita.
  Kom policija ne radi svoj posao kao i ostali. VODOVOD, ČISTOĆA, KOMUNALNO STAMBENO itd. Ama bas niko ne radi svoj posao i ko je za to kriv?

 2. “Mental zero” ma bi li ti sve za džabe ? I vodu i struju i prevoz i telefon i mobilni, sve za DŽ ?!?! Najbolje da se ništa ne plaća, svi su drugi krivi i lopovi a samo jadan ti i takvi kao ti pošteni.

  • Ja posten, ne vrijedjaj moju inteligenciju i karakter,
   , sve placam manje vise redovno i posteno, ali za taj vodomjer 2 € mjesecno je cista pljacka, ta masinerija izdrzi i po 30 g, bez kvara, uostalom to je vlasnistvo vodovoda, ali kada naprave novi prikljucak ne daju ga DZ, dobro, ariju jos ne placamo ali na pojedinim mjestima placamo sunce, plaze gdje se suncanje naplacuje, podji u komunu pa im reci da gazis njihovim trotoarom pa neka ti naplate neki pausal, a za autobusne gume, e pa budi dzentlamen pa kada udjes u kruzni daj jos soferu 1 €, reci mu – majstote, ako pukne guma, onako da se nadje, a ova pljacka za vodomjer ce im se popeti na vrh nosa, bez brige radovi su u toku, od struke sam, znam sto i kako radim.

 3. E Jovane, to sa vodomjerima funkcionise ovako, uzmes kartu za autobus , nije bitno koji i za gdje pa ti naplati jos 1 €, ako pukne guma, njihova guma na njihovom autobusu, to je kao kvar na njihovom vodomjeru, plombiranom, na njihovoj mrezi, samo znam da ce im se ova pljacka popeti na vrh nosa, barem sa moje strane, znam kako, od struke sam, da bude jasno , ne od lupeske.

 4. A ne pravi se mutav Surlasu ,jer si bas surlas.Morsko dobro ili zlo kako kazes svakoj primorskoj opstini pa i HN daje 50 odsto prihoda za odrzavanje cistoce zelenila rasvjete i javnih plaza u zoni morskog dobra plus investira u ovakve stvari..pa sredstva prebaci opstini koja angazuje lose firme za male pare a sebi pola stavi u spag..ufff

 5. Cekaj malo, niji morsko zlo izjelo ogradu, lijepo stoji – energetski kabel, neka neko samo proba odstraniti upozorenje pa ce u apsanu, ukrao energetsko -bakreni – kabel pazi, nije zica.

 6. Austrijanci gradeci prugu nijesu imali para za zeljezne ograde pa su zastitu pruge, tamo dje su valovi udarni, radili od kamena koji i dalje stoji. Po meni, novu ogradu bi trebalo izgraditi na isti nacin od kamena ili livenih betonskih elemenata (vidi “Karacu”) visine od 90 cm koliko iznosi i visina parapeta u stambenim objektima,Bilo koji drugi materijal ne moze odoljeti uticaju vlage od mora, odnosno, morske soli. U tom smislu bi trebalo preusmjeriti pare namjenjene za izgradnju nove autobuske stanice za izgradnju zastitne ograde jer je bezbjednost ljudi vaznija od necijih profita a pogotovo sto Novi vec ima stanicu koja zadovoljava potrebe grada i u jeku turisticke sezone. Volio bih da vidim saobracajnu i ekonomsku analizu koja je motivirala opstinare za izgradnju nove stanice ali cisto sumnjam da takvo nesto postoji

 7. Pa evo sad su održavanje vodomjera poskupili sa 0,55 centi na dva eura, pa sa 15000 eura mjesečno kasirat će 52000 eura.Laka računica kad znate da u Opštini Herceg Novi ima 26000 satov za vodu.Eto novca za svu ogradu i za još desetak zapošljenih.

 8. Dal je moguce da je za sve kriva opstina,a sta je sa morsim zlom koji godinama izvlaci debelu lovu i koji je po zakonu duzan da odrzava zonu morskog dobra

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code