Početna Društvo OKC za budućnost muzike sa skala: Donirajte za gradsku muzičku vježbaonicu

OKC za budućnost muzike sa skala: Donirajte za gradsku muzičku vježbaonicu

5

Omladinski kulturni centar Herceg Novi počinje kampanju kojoj je cilj prikupljanje sredstava za Otvorenu gradsku muzičku vježbaonicu/studio za snimanje zvuka. Kampanja podrazumijeva obavještavanje javnosti i poziv građanima i predstavnicima privrednog sektora da podrže OKC u namjeri da umjetnicima/cama omogući osnovne uslove za kreativno djelovanje i stvaranje na polju muzičke umjetnosti.

-Ideja za adaptaciju ovakvog prostora nije nova. Tokom dugogodišnjeg rada i istraživanja potreba mladih osoba u Herceg Novom, stekli smo uvid u težnje ove ciljne grupe, najčešće iskazane u navodima da im je „muzika jako bitna“, da „žele da stvaraju svoju muziku“, da žele „da se bave muzikom van formalno obrazovnih institucija“, da žele da „organizuju festivale omladinskog stvaralaštva“, ali i podvlače da za to nemaju uslove-ističu u OKC-u.

S obzirom da u lokalnoj samoupravi do skoro nije postojala omladinska politika, nije bilo zvaničnih tijela koja bi se bavila ovim pitanjem,dodaju oni.

Sa druge strane, OKC je od 2012. do 2015. razvijao ovakav model učešća omladine i pružao uslove umjetnicima i mladima da se kreativno razvijaju i izražavaju. U okviru tog modela postojala je i otvorena muzička vježbaonica sa studiom za snimanje zvuka, a sama organizacija utemeljena je na ideji dijeljenja prostora i jedno vrijeme je funkcionisala kao prostorni i tehnički resurs svim umjetnicima i kreativnim mladim ljudima u gradu.

-Za startovanje prve OKC-ove crowdfunding kampanje u zajednici odlučili smo se nakon učešća naših članova na obuci „Akademija održivosti“. Smatramo da tek dolazi vrijeme kada će većina privrednika i naših imućnih sugrađana postati pravi filantropi. Mnogo oraganizacija građanskog društva u našem gradu već razvija sjajne programe, koji će biti sve bolji, ako ih budemo podržali!-vjeruju u ovoj NVO.

Za budućnost muzike sa skala i podršku OKC Ž.R. 540-963258
sa naznakom: DONACIJA za MUZIČKU VJEŽBAONICU

Kako napominju, rad OKC tima je otvoren o javan, pa svako može imati uvid u način sprovođenja kampanje.

Kampanju realizuju sa Fondom za aktivno građanstvo-fAKT i SING mrežom, kroz program „Akademija održivosti“, uz podršku Evropske unije i Balkanskog fonda za demokratiju.

Sva pitanja i komentare možete salati na
email: okcnetar.hn@gmail.com ili fb: facebook.com/OmladinskiKulturniCentarHN
kao i pozivnom na telefon: 068880808

5 Komentari

  1. Da mi damo pare da se opreme opštinske prostorije? Ko je ođe lud? Pazi adresu na Gmail, mogli ste neku .com ili .me kupiti za 5 evra. Da li mi treba da finansiramo opštinske moćnike sakrivene pod plaštom raznih NVO, organizacija za mlade i kulturu?

    • Opremanje prostorija OKCa nema nikakve veze sa nijednom opštinom, niti sa bilo kojom opštinskom službom. Resurima koje posjeduje OKC, a koji su stavljeni na raspolaganje svima koji za to imaju potrebu, upravljaju isključivo aktivisti organizacije, od kojih NIJEDAN/A nije ni funkcioner niti službenik elemenata lokalne uprave.
      Sve to možete provjeriti tako što ćete nas kontaktirati (eventualno zakazati sastanak) telefonom ili putem e-maila, ukoliko Vam naša adresa nije baš toliko ružna.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code