Okončane pripreme karate reprezentacije Crne Gore u Igalu

Okončane pripreme karate reprezentacije Crne Gore u Igalu

0
Podijeli

Karate reprezentacija Crne Gore uspješno je završila pripreme i spremna je za nastup na Svjetskom prvenstvu za kadete, juniore i mlađe seniore koje će od 25. do 29. oktobra biti održano na Tenerifama.
Završnim pripremama u Igalu rukovodili su selektori Slavenko Bajić u borbama i Slavka Maksimović u katama i oni će predvoditi takmičare na Tenerifama – kazali su iz Karate saveza Crne Gore.

U pripermama je učestvovalo devet karatista, koje su selektirali Radosav Vukićević, Slobodan Vlahović i Nela Tatar.
Od takmičara u borbama pripremali su se Nenad Dulović, Vuk Popović, Luka Ivanović, Nikola Malović, Bojan Bošković i Milena Jovanović, a od kataša Vladimir Mijač, Arijan Kočan i Kenan Nikočević.

Picerija i restoran

Pripreme je zbog povrede propustio Mario Hodžić, dok su Vasilisu Bujić i Ivanu Bujković obaveze u školi spriječile da se odazovu pozivu selektora.
Karatiskinja, Slavka Maksimović je sigurna da cijeli karate tim spreman dočekuje start šampionata na Tenerifama.

– Mijač u juniorskoj i Nikočević u kadetskoj konkurenciji nastupiće pojedinačno, a sa Kočanom činiće kadetsko-juniorski kata tim. Spremni smo, a da li će to biti dovoljno za medalju zavisi od mnogo faktora. Kvalitet imamo, nadam se da ćemo imati i sreće na žrijebu – kazala je ona.

Selektor karate reprezentacije Crne Gore, Slavenko Bajić zadovoljan je postignutom formom takmičara, koja je stvarana cijele godine, a finiširana posljednjih mjeseci, zaključno sa pripremama u Igalu.

– Smatram da je tim za Tenerife najjača reprezentacija sa kojom je Crna Gora nastupila na nekom velikom takmičenju. To potvrđuju rezultati Marija Hodžića, Nenada Dulovića, kao i odličnih Luke Ivanovica, Nikole Malovića, Bojana Boškovića i Vasilse Bujić. Neće biti lako u izuzetno jakoj konkurenciji ostvariti željeni rezultat, ali sam siguran da će naši takmičari dostojno reprezentovati crnogorski karate i državu Crnu Goru – izjavio je Bajić.

Takmičare i selektore u Igalu, posljednjeg dana priprema, posjetili su predsjednik Karate saveza Vladimir Joković, direktor reprezentacije Dragoljub Fatić i predsjednik tehničkog komiteta, Vojo Dulović.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code