Početna Oko nas Kotor Okret teatar u Kotoru sa “Kir Janjom”

Okret teatar u Kotoru sa “Kir Janjom”

0

Predstava “Kir Janja”, Okret teatra iz Beograda, biće izvedena u kotorskom Kulturnom centru “Nikola Đurković” u srijedu 15.maja. U predstavi glume Marko Nikolić, Danijela Tanasković, Marija Ćeranić, Milan Vranešević i Nikola Krneta, dok adaptaciju i režiju predstave potpisuje Okret teatar.

Predstava je rađena po jednom od najpoznatijih djela Jovana Sterije Popovića. Na duhovit i zanimljiv način, uz kreativno osmišljenu scenografiju i kvalitetnu i originalnu muziku, glumci su oživjeli živopisne likove kojima je Sterija opisao stanje u društvu, ali i ismijao loše karakterne osobine ljudi, koje su univerzalne i prisutne u svakom vremenu, najavljuju iz Kulturnog centra.

Okret teatar je pozorišna trupa osnovana 2012. godine u Beogradu sa željom da svojim predstavama djeci i mladim ljudima približi svijet lektire.

Trupu čine diplomirani glumci sa iskustvom stečenim kroz brojne ostvarene uloge u beogradskim pozorištima “Boško Buha”, “Pozorište na Terazijama”, “Jugoslovensko dramsko pozorište”, “Narodno pozorište”, “Madlenianum”, kao i u televizijskim igranim serijama, dječijim televizijskim programima i igranim filmovima.

Ulaznice se mogu kupiti na dan igranja predstave po cijeni od 5 eura na blagajni Kulturnog centra Kotor od 10 do 12 i od 18 do 20 časova , kada počinje predstava.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code