Početna Društvo Okrugli sto: Informisanje i savjetovanje na lokalnom nivou – Indeks učešća mladih

Okrugli sto: Informisanje i savjetovanje na lokalnom nivou – Indeks učešća mladih

0

Predstavljanje Indeksa učešća mladih (Youth Participation Index) i diskusija o informisanju i savjetovanju mladih na lokalnom nivou, kao i upoznavanje sa aktivnostima Mreže omladinskih fondova za Zapadni Balkan i Tursku, očekuju se na okruglom stolu u Herceg Novom.

Skup organizuju koji NVO Prima u saradnji sa NVO Omladinski kulturni centar Herceg Novi u Domu omladine u 13 časova.

Ovaj događaj dio je regionalnog projekta „Omladinski fondovi za Zapadni Balkan i Tursku“, uz podršku Evropske unije kroz program IPA CSF, koji vodi Fondacija Ana i Vlade Divac. NVO Prima je partner i implementator u Crnoj Gori.

– Cilj ovo projekta je unapređenje učešća mladih u procesima donošenja odluka u regionu Zapadnog Balkana i Turskoj, sprovođenjem četvorogodišnjeg programa. On uključuje izgradnju kapaciteta organizacija za mlade, inicijative zagovaranja i aktivnosti podizanja svijesti. Pojekat takođe treba da uspostavi i razvije regionalnu mrežu organizacija civilnog društva, koje rade na društvenoj, ekonomskoj i političkoj inkluziji mladih žena i muškaraca – saopštavaju organizatori.

NVO Omladinski kulturni centar Herceg Novi jedna je od 3 organizacije u Crnoj Gori koja je kroz ovaj projekat dobila podršku za realizaciju projekta Omladinska politika kreirana prema potrebama mladih“ i postala nova članica regionalne mreže.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code