Početna Društvo OKRUGLI STO O GRADNJI SANITARNIH DEPONIJA

OKRUGLI STO O GRADNJI SANITARNIH DEPONIJA

0

U organizaciji Inženjerske Komore Crne Gore – Sekcije građevinskih inženjera održan je okrugli sto na temu – Građenje sanitarnih deponija.

Po riječima Olivere Doklestić tema je vrlo aktuelna, jer su u mnogim opštinama u toku pripreme za rješavanje problema odlaganja otpada gradnjom sanitarnih deponija.
U Herceg Novom je završena tehnička dokumentacija za početak gradnje sanitarne deponije Duboki do, čija je eksploatacija planirana narednih 20 godina.
Uvodna izlaganja imali su dr Goran Sekulić, profesor Građevinskog fakulteta u Podgorici, tehnološkinja Gordana Perović iz Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine Vlade Republike Srbije koja godinama radi na poslovima moritoringa građevinskih radova sanitarnih deponija i inženjerka Olivera Doklesti.
Profesor Sekulić je govorio o ocjednim vodama na deponijama, njihovom sakupljanju i tretmanu. Gordana Perović o iskustva u izgradnji i eksploataciji regionalnih sanitarnih deponija u Srbiji i Olivera Doklestić o planskoj i projektnoj dokumentaciji za hercegnovsku deponiju Duboki do.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code