Početna Eco Okrugli sto za maslinare

Okrugli sto za maslinare

0

Okrugli sto na temu “Zakonodavni okvir za razvoj maslinarstva na nacionalnom i lokalnom nivou“ biće održan u utorak, 28. maja, u Domu kulture Niko Bilafer u Stolivu.

Organizuje se u sklopu projekta “Platforma za obnovu i razvoj maslinarstva kao osnove ruralnog razvoja na Vrmcu”, a nosilac projekta je Kulturno zavičajno udruženje NAPREDAK Gornja Lastva. On je korisnik granta sa partnerima – Udruženjem maslinara Boka i Nevladinim udruženjem “Kamelija“ Stoliv, a saradnik na projektu je Opština Tivat.

Projekat finansira Evropska unija, posredstvom delegacije Evropske unije u Crnoj Gori kao dio grant sredstava u okviru projekta “Ruralni razvoj vođen od strane ruralnih organizacija civilnog društva“ koji sprovodi Fondacija za povezivanje prirodnih vrijednosti i ljudi/Connecting Natural Values& People Foundation (CNVP) u partnerstvu sa Regionalnom razvojnom agencijom za Bjelasicu, Komove i Prokletije iz Berana, Unije farmera Crne Gore iz Pljevalja i u saradnji sa Mrežom za ruralni razvoj Crne Gore”.

“Cilj projekta je da doprinese uspostavljanju platforme za obnovu maslinarstva kao osnove ruralnog razvoja kroz povezivanje i jačanje kapaciteta OCD i drugih aktera na pilot području Vrmca. Ukupna vrijednost projekta je 16.083,06 eura, projekat traje šest mjeseci, do oktobra 2019. Godine”, saopšteno je iz Napretka.

Najavljeno je učešće predstavnika Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja, Opština Tivat i Kotor i Udruženja maslinara Boka. Oni pozivaju maslinare posebno sa područija Vrmca da prisustvuju okruglom stolu koji je prva u nizu aktivnosti ovoga projekta.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code