Početna Ke Nova Oktobarski bazar u Institutu Igalo, za podsticaj preduzetništva

Oktobarski bazar u Institutu Igalo, za podsticaj preduzetništva

0

U organizaciji opštinskog Sekretarijata za turizam, ekonomski razvoj i preduzetnuštvo, sjutra će u 9 h prvi put, u okviru programa posvećenog Danu Herceg Novog, biti upriličen Oktobarski bazar.

Manifestacija u Institutu Igalo je izložbenog i prodajnog karaktera. Uslijedila je kao podsticajna aktivnost za sve registrovane poljoprivrednike i prerađivače, kao i kreativne stvaraoce iz Herceg Novog.

Do sada su slične bazare uvijek organizovali NVO, preduzetnici i gazdinstva, a  ovo je prvi put da Opština u okviru proslave Dana grada dodatno promoviše male privrednike i poljoprivrednike.

Resorni Sekretarijat je okupio 25 lokalnih izlagača, od toga 14 koji se bave ručnim radom i izradom suvenira, očuvanjem tradicionalnih zanata, a 10 je prerađivača voća, povrća, maslinovog ulja i mliječnih proizvoda. Bazar će umjesto na otvorenom, na Škveru i Omladinskom parku u Igalu, kako je planirano, biti organizovan ispred kongresne sale Instituta Igalo, s obzirom da je najavljeno loše vrijeme.

U Institutu će, inače, biti smješteni svi gosti, predstavnici gradova prijatelja i pobratima, pa će im bazar i autentični proizvodi ovog kraja biti “na dohvat ruke”.

Izlagači neće plaćati nikavu nadoknadu, a imaće šansu da promovišu i prodaju svoje proizvode .

Oktobarski bazar trajaće dva dana, počeće sjutra u 9 h , a u 17 časova je najavaljen zabavni dio. Nastupiće “Exodusi” i hercegnovski “Galioti”, uz degustaciju domaćih proizvoda.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code