Početna Društvo Olujni vjetar napravio štetu duž hercegnovske rivijere

Olujni vjetar napravio štetu duž hercegnovske rivijere

1

Olujni vjetar koji duva od juče u Herceg Novom na više mjesta je oborio stabla, reklamne table i razvodne stubove, polomio stakla na autobuskim stajalištima u Meljinama, Zelenici, Bijeloj i u centru grada, a manja oštećenja pretrpjela je i novogodišnja dekoracija, saopšteno je iz Press službe Opštine.

olujni-vjetar-hn-291216-1Najjači udar vjetra od 96 km/h bio je u 23:10, a olujni udari sjevernog smjera, trajali su jutros do 9:30, nakon čega se intenzitet smanjio i očekuje se da do popodne prestane da duva, rekli su nam u Meteorološkoj stanici u Igalu.

Kako je konstatovano na jutros održanom koordinacionom sastanku u Opštini Herceg Novi, materijalna šteta je evidentirana na rivijeri, naročito u Zelenici i Bijeloj, u selima u zaleđu i nekim dijelovima poluostrva Luštica.

Iz lokalne samouprave pozivaju sve građane da štetu prijave preko „Sistema 48“, pozivom na broj telefona 19800.

–  Posebno apelujemo na roditelje da obrate pažnju i da djeca izbjegavaju boravak na otvorenom dok traje izuzetno jaka bura, jer postoji opasnost od povređivanja. Upozoravamo učesnike u saobraćaju da snažni udari vjetra pomjeraju kontejnere na saobraćajnice, te da je zbog toga neophodan dodatni oprez – stoji u saopštenju.

Kako bi otklonili posljedice olujne bure na teritoriji opštine Herceg Novi tokom cijele noći su bile angažovane sve nadležne službe, a istim tempom se radi i danas.

Ekipe Službe zaštite i spasavanja, Službe komunalne policije, preduzeća „Komunalno-stambeno“ i „Čistoća“ na terenu su i intenzivno rade na evidentiranju i otklanjanju posljedica nevremena, a cijelom akcijom koordinira Sekretarijat za komunalne djelatnosti i ekologiju Opštine Herceg Novi.

U Opštini Herceg Novi je formirana Komisija za štete, koja će se starati o utvrđivanju nivoa štete i odlučivati o zahtjevima građana da im se šteta nadoknadi.

1 komentar

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code