Početna Društvo Olujno jugo i padavine, na snazi i dalje upozorenje Direktorata

Olujno jugo i padavine, na snazi i dalje upozorenje Direktorata

1

Iako je Direktorat za vanredne situacije MUP-a još u petak poslao upozorenje nadležnim službama da podignu nivo operatvne spremnosti zbog najavljenih obilnih padavina, vikend u Herceg Novom protekao je relativno mirno.

Prošle noći Služba zaštite i spasavanja imala je 3 intervencije, ali ni jedna nije bila ozbiljna, kazao je za Radio Jadran načelnik, Zlatko Ćirović.

– U 19:20 gorjela je bandera kod graničnog prelaza Debeli brijeg i požar je ugašen. U 00:45 kod prodavnice Idea bila je velika količina, vode. Izašli smo na teren, ali nismo intervenisali. U 00:55, drvo je palo kod Tonsatija. Ekipa je izašla i uklonila ga – informiše on.

Iz Hidrometeorološkog zavoda i dalje najavljuju obilne padavine i naredne noći, pa Ćirović podsjeća da je na snazi i dalje upozorenje Direktorata.

Služba komunalne policije i inskepkcijskog nadzora imala je nekoliko prijava tokom noći, a na ternu je utvrdila da nije bilo materijalne štete.

– Prijave su se odnosile na plavljenje podrumskih prostorija na par lokacija u gradu. Pala je grana kod Tonsatija. Odmah su došli vatrogasci i pomjerili je sa ulice, kako bi se saobraćaj nesmetano odvijao. Jutros je Komunalno stambeno to uklonilo. Imali smo i manje odrone na Njivičkom putu, koje je takođe uklonilo Komunalno stambeno preduzeće – objašnjava načelnika Marija Andrić.

U Gradskoj luci nijesu popustili vezovi, mada su neke manje barke pune vode i tonu.

U Herceg Novom je od juče ujutru u 7 h do danas palo 60 l kiše po m², s tim što je kuriozitet da je samo tokom noći palo 48 litara. Za vrijeme pljuska koji je počeo deset minuta prije ponoći i trajao do ponoći, palo je 9 litara kiše po m², a temperatura se spustila na 18 stepeni. Pljusak je prestao u ponoć, ali je kiša nastavila da pada jutros do 3 i 30. Tokom čitavog dana duvao je vjetar istočnih smjerova, uz manje prekide, a najjači udar zabilježen je u ponoć, jačine 30 m/s, odnosno 110 km/h, kazali su Radiju Jadran u Hidrometeorološkoj stanici u Igalu.

Iz Hidrometeorološkog zavoda Crne Gore kažu da će vrijeme do kraja dana biti promjenljivo do potpuno oblačno, povremeno sa kišom. Očekuje se i dosta suvog vremena, pa i sunčanih intervala. Češće padavine biće u jugozapadnim i zapadnim predjelima. Vjetar južnih smjerova, umjeren do jak, na udare i veoma jak, ili olujni. Najviša dnevna temperatura vazduha od 13 do 24 stepena.

1 komentar

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code