Početna Kultura Omaž Željku Bojoviću, uz promociju posthumno objavljene knjige

Omaž Željku Bojoviću, uz promociju posthumno objavljene knjige

1

Omaž nedavno preminulom književniku i kulturnom djelatniku, dugogodišnjem direktoru OŠ Milan Vuković, Željku Bojoviću, biće održan sjutra veče, kada će biti promovisana i posthumno objavljena knjiga Amalgam. Omaž i promocija biće održani u kafeu Bellavista na Belavisti, od 18:30 h.

O knjizi će govoriti Minja Bojanić, Miraš Martinović i Vujica Ognjenović. Odlomke iz Bojovićevih dramskih djela govoriće glumac Željko Vavić.

Željko Bojović bio je autor preko dvadeset pjesničkih, proznih, dramskih i esejističkih  djela, među kojima su i dva romana: Ljetopis porodice Lalušić i San o sreći, oba nominovana za NIN-ovu nagradu za roman godine. San o sreći je bio u najužem izboru za ovo prestižno priznanje.

Bojović je za života obavljao više društvenih funkcija: bio je dramaturg i umjetnički rukovodilac  Narodnog pozorišta u Mostaru, glavni i odgovorni urednik i direktor Informativng centra  Radio Herceg Novog, direktor JUOŠ Milan Vuković, a vodio je i Hercegnovsko pozorište. Autor je nekoliko monografija hercegnovskih škola i monografija objavljenih povodom raznih jubileja i godišnjica.

Moderatorka večeri biće Dragana Vlaović.

1 komentar

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code