Početna Društvo Omladinska politika kreirana prema potrebama mladih

Omladinska politika kreirana prema potrebama mladih

0

Hercegnovski Omladinski kulturni centar uspješno je završio dugoročno istraživanje koje se tiče potreba mladih u Hereg Novom i mogućnosti lokalne omladinske politike da na te potrebe da svoj odgovor.

Istraživanje je sprovedeno u okviru projekta “Omladinska politika kreirana prema potrebama mladih” koji OKC realizuje od avgusta prošle godine, a rezultati su objavljeni u istoimenoj publikaciji.

Prva faza projekta “Omladinska politika kreirana prema potrebama mladih” podrazumijevala je konsultacije sa svim relevantnim akterima u lokalnoj zajednici (mladima, predstavnicima institucija i nevladinih organizacija, stručnih osoba u polju omladinske politike) i pratila je procese osmišljavanja i donošenja prve lokalne strategije za mlade i Lokalnog plana akcije 2019-2022 u Herceg Novom koji je inicirao Sekretarijat za kulturu i obrazovanje Opštine Herceg Novi.

Tokom decembra prošle godine osmišljen je, a početkom godine, poslije usvajanja lokalne strategije za mlade, i distribuiran upitnik kojim je istražen stav mladih prema mogućnostima lokalne omladinske politike. Mladi koji nijesu imali prillike da direktno budu uključeni u procese osmišljvanje strategije, ovom prilikom su mogli da se informišu i daju svoje ideje u kreiranju aktivnosti mjera i na taj način daju svoj doprinos u sprovođenju politike za mlade u lokalnoj zajednici.

Održane su i fokus grupe kako bi se sa mladima uradili dubinski intervjui koji su dalje istraživali prioritetna pitanja koja su prikazana u upitniku.

Publikacija može biti svojevrsno uputstvo svima onima koji priželjkuju bolje sutra za mlade, a pri tom žele da urade nešto konkretno.

Publikaciju “Omladinska politika kreirana prema potrebama mladih” u elektronskoj formi možete pronaći na linku: https://drive.google.com/file/d/1l_00_-GObeX-3hDavs1BORqQIjNUQSTf/view?fbclid=IwAR0q1n56_-LazTWqKb0ntLLFwttR-ZKLDt9IwF4vBiNiNs-DcymRsoMVONM

Projekat “Omladinska politika kreirana prema potrebama mladih” finansijski je podržala EU, trajao je godinu (avgust 2018.- avgust 2019.) uz veliku pomoć mentorskih i partnerskih organizacija: NVO Prima, NVO ROM “Koračajte sa nama – Phiren Amenca” i NVO Građanski kreativni centar, kao i lokalnih organizacija i ustanova koje su preuzele ulogu saradnika i podjelile s OKC iskustvo.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code