OO DPS Herceg Novi: Demagozi potvrdili učešće u aferi „betonska galanterija”

OO DPS Herceg Novi: Demagozi potvrdili učešće u aferi „betonska galanterija”

25
Podijeli

Iskreno smo zabrinuti za zdravstveno stanje Demagoga. Jer, samo Demagozi imaju tako veliki um da pozovu svoje poslanike u Skupštini Crne Gore koji ne dolaze na posao (ali redovno uzimaju platu) da bojkotuju rad Skupštine, navode iz OO DPS-a Herceg Novi u reagovanju na odgvovor Demokrata „Vi niste kriminalni oktopod, vi ste kriminalni polipod”,

– Samo Demagozi imaju obraz da svom najvećem koalicionom partneru kažu da osjećaju „tjeskobu, mučninu i neodoljiv nagon za povraćanjem na pomen Demokratskog fronta” i budu sa njima u vlasti. Samo Demagozi imaju čojstvo da ovlaste drugog da najvećem koalicionom partneru da otkaz, a onda poruče da to između sebe riješe onaj koji je dao i onaj koji je dobio otkaz. Samo Demagozi imaju širinu da brane SDP koji sam sebe ne može odbraniti. I samo Demagozi imaju tako veliko srce da pušte jadne golubove da lete po dvorani „Park” dok se ne ugljenišu na usijanim reflektorima – navode iz hercegnovskog DPS-a.

Picerija i restoran

Kako dodaju, DPS nema nikakve veze sa potpisivanjem ugovora o izradi betonske galanterije, a još manje sa Odlukom o dodjeli ugovora i poručuju Demokratama:

– Ali, vi ne biste bili Demagozi da niste nastavili tamo gdje su vaši politički očevi stali. Nije zalud narod rekao da iver ne pada daleko od klade. Ugovor o izradi betonske galanterije, težak gotovo 60.000 eura, potpisan je 22. marta 2018. godine. Ugovor je u ime Dobavljača potpisao predsjednik OO SDP Herceg Novi, Dragan Šimrak koji je u to vrijeme bio odbornik u Skupštini Opštine Herceg Novi i koji je prava upravljanja u svojoj firmi prethodno prenio na Katarinu Šimrak. Da li je odbornik koji je prenio prava upravljanja u svojoj firmi imao pravo da potpiše ugovor ili ne, utvrdiće nadležne institucije, ali priča da je to učinio po ovlašćenju je više nego smiješna – tvrde u DPS-u.

Dalje navode da je ugovor koji je potpisao Šimrak, zaključen na osnovu Odluke o dodjeli ugovora koja je donijeta četiri godine ranije – 21. marta 2014. godine:

– Mogli ste je donijeti i prije deset ili dvadeset godina. U martu 2014. godine vlast je vršila SNP sa partnerima, a predsjednik Opštine bio je Dejan Mandić. Istina je da se Demagozi tada još uvijek nisu ispilili, ali su mogli čuti od svojih političkih očeva da DPS nije učestvovao u vlasti u martu 2014. godine, pa nije ni mogao donijeti Odluku kako ste to, tobože nevješto, htjeli predstaviti javnosti. Naredni lokalni izbori održani su u decembru 2014. godine – podsjeća OO DPS.

Osvrću se na kraju i na „ekspresiju o polipodima”, koje pominju iz OO Demokrata;

– Zamućeni mozak i velika opsesija vlašću uticali su ne samo da Demagozi počnu da sanjaju morske nemani – oktopode dok napadaju kopnene sporangije na listovima obraslim dlačicama koji se izdižu iz mesnatih krojena polipoda, već i da od svojih političkih očeva iz čijih su skuta iskočili, nauče samo jedno – nepodnošljivu lakoću iznošenja neistina – zaključuju u OO DPS-a i dostavljaju ugovor o izradi betonske galanterije između Agencije za izgradnju i razvoj Herceg Novog i “Šimrak” DOO.

25 Komentari

 1. Kakva je sramota za grad da na celu agencije za razvoj sjedi politicki podobna a strucno nekvalifikovana licnost, Boro Lucic!!!
  Dali su otkaz Niksi, koji je kvalitetan covjek kao i sposoban upravnik da bi ispunili predizborna obecanja o dodjeli funkcija.
  Licno poznajem obojicu, i iako nije Niksa odavde, mogu reci da je mnogo bolji i covjek i radnik od Bora.
  Ali, lijep li je direktorski hljeb i funkcija.
  Poenta je, da nije bitno koliko si kvalifikovan vec da li si se i koliko progurao u partiji.
  Ali, svemu dodje kraj, pa ce se svi ti kada padne i ova vjestacka koalicija, pogledati u ogledalo, i biti nesrecni kao i prije ulaska na funkcije.
  Nista niko ne privredjuje vec jedu na racun gradjana.

  8
  1
 2. Na dvoru je opet buka,
  Opet dvorske svadje!
  Pobuna se digla sada
  Radi Zitoradje.

  Ali Serif i Bic novski
  Rekao je sve:
  Mimoza da, Ceca da,
  Simonida – ne.

  Niko neka se ne buni
  Svoje rekao je.
  No pjevajte “Kukavicu”
  I to vam je sto je.

  Zna se ko se ovdje pita
  Sad za stvari te.
  Vrlo jasno – Ceca da,
  Simonida – Ne!

  Sad ostaje samo rebus
  Sto se tacno zbiva
  I zapravo ko je
  Veca Srpska diva?

  Ali Serif izricit je
  Odvraca na sve:
  Mimoza da, Ceca da
  Simonida – NE!

  5
  2
 3. LJubomorni ste na Simraka,jer ima ogromno iskustvo u radu.Trgovacki putnik,piljar,pvc stolar,gradevinac,vlasnik objekata za rentiranje,vozovoda,politicar.Ko vam je kriv sto i vi ne znate kako.Vi ste samo DPS.

  6
  9
 4. E moj Simrakov! tako kako ti sad advokatisu Demokrate, advokatisao ti je prije DPS. Uvijek privezak obicni, toliki covjek, sta sebi dozvoljavas pod stare dane!
  Isto ko sto si zazmurio na velikosrpsku ideologiju i priklonio joj se, istom brzinom si prigrabio pare cim si ih vidjeo. Toliko o tome. Znao sam te ko drugacijeg.

  9
  3
 5. A sad mi je jasno sto je simrak na slikama bio najsretni kad su svi koalicioni glavasi svecano prosetali setalistemi opalili par a kako sad izgleda poslednjih zajednickih fotografija.

  11
  3
 6. Katiću oćeš tužit Miću što viče na tebe i šamara te u tvom kabinetu. Sramota za instituciju opštine da se tako ponašate…

  16
  5
 7. Sram vas bilo, Dragane! Vi ste nekad vazili makar za umjerenog covjeka. Sada ste pljunuli na sve do sada. Nije problem izvuci se pred zakonom, ali sad se trebate izvuci pred Novljanima! Treba izdrzati poglede kroz grad!

  18
  7
 8. Na mjestu menadzera opstine je moglo da bude puno strucnijih i postenijih od Simraka!
  Jedini dobri kadrovi u opstinu su u Vodovod i komunalno a to su obje osobe iz novske liste. Mica je imao svog covjeka za mjesto menadzera i trebalo je da uradi tako kako je planirao, ali je natjeran da pusti simraka da moze sam sa sobom da potpisuje ugovore. strasno!

  14
  11
 9. ovakva vam je svaka rabota opstinari! sram vas bilo! prvo se namjesti tender “svom covjeku” a onda se jos i laze o datumima kada je izasao. Mislite li da smo ludi svi? i jesmo, kad vas trpimo!

  16
  5
 10. Je li ovo ono što je Katić rekao u emisiji kod Perice – to je bilo u mandatu DPS? Pa kako može tako jadno da laže pred ljudima? I on i Šimrak duguju izvinjenje i ovo je sramota!
  Takođe postavlja se pitanje svih drugih tendera i treba dobro pogledati dokumentaciju i tendera i izvođača!

  20
  4
 11. ovakve stvari treba da se raskrinkaju! i neko treba da odgovara! i za konflit interesa i za to sto otvoreno pljackaju ovaj grad kad god dobiju priliku a onda se kao izvlace! Simrak da se izjasni!

  12
  6
 12. Iskreno, ovaj Ugovor ima elemente konflikta interesa, posebno potpisa sa i bez ovlašćenja ali je problematičan kap manje neho kada premijer potpiše koncesiju sinu. Zato samo naprijed , gonite zeca dako dobscite do brojnih medjeda. A ima ih na svakoj strani.

  11
  2
  • ovo ima puno veze sa tim sto je menadzer opstine namjestio sebi poslić od 60 000 eura? a jesmo li ja i ti ikad vidjeli tolike pare odjednom? je li nama ko ponudio da montiramo beton za tolike pare? koga branis ti?

   9
   5

Ostavite komentar

*

code