Početna Politika OO DPS HERCEG NOVI: “MINISTAR NIJE DOŠAO DA TAPŠE NO DA POMOGNE...

OO DPS HERCEG NOVI: “MINISTAR NIJE DOŠAO DA TAPŠE NO DA POMOGNE GRAĐANIMA“

0

DPS logoPovodom saopštenja Socijaldemokratske partije Herceg Novi, koje se odnosi na posjetu ministra održivog razvoja i turizma Branimira Gvozdenovića Herceg Novom reagovao je OO DPS-a.
Ministar Gvozdenović, zajedno sa državnom sekretarkom Ministarstva, Daliborkom Pejović i saradnicima boravio je u zvaničnoj posjeti Opštini Herceg Novi u ime Ministarstva održivog razvoja i turizma, i Vlade Crne Gore. Povod posjete prvenstveno je bila analiza turističke sezone, kvaliteta uslova u kojima borave turisti, kao i status investicionih projekata koji se realizuju ili čija se realizacija očekuje u našoj opštini, podsjećaju iz DPS-a. – Podatke koje je ministar Gvozdenović iznio, a koji se prije svega tiču porasta broja turista i veće naplate poreskih obaveza u odnosu na jun i jul prethodne godine, su egzaktni i tačni. Međutim, nijednog trenutka ministar nije zasluge za bolju turističku sezonu (sa aspekta broja turista i prihoda od turizma) u odnosu na prethodnu godinu pripisao lokalnoj vlasti. Naprotiv, smatramo da je to rezultat dobre pripreme sezone i promotivnih kampanja, kao i ključnih dokumenata koje je u prethodnom periodu usvojila Vlada Crne Gore. Šta više, uslovi u kojima borave turisti u Opštini Herceg Novi ni malo nijesu na zadovoljavajućem nivou, i to je ministar Gvozdenović jasno saopštio. I na sastanku, a kasnije i tokom izjava za medije, ministar je jasno potencirao ozbiljne probleme u vodosnabdijevanju, čistoći grada, kanalizaciji i saobraćaju u užem gradskom jezgru. Problemi nijesu samo konstatovani, već su dati jasni prijedlozi za prevazilaženje – tvrde u novskom DPS-u.
Dodaju da je zajedno sa ministrom bio i čitav tim saradnika, nudeći rješenja za probleme u funkcionisanju Opštine, prije svega u vodosnabdijevanju grada, koje je prvi put sagledano tokom ove posjete. Nadamo se da će se neka od njih u veoma kratkom roku realizovati, na dobrobit svih građana Herceg Novog. Redovno vodosnabdijevanje Opštine je ocijenjeno kao urgentno pitanje koje treba riješiti, pa je u tom smislu ministar Gvozdenović jasno ukazao na to da ako je problem subjektivne prirode, treba ga urgentno prevazići, kako ne bi trpjeli građani Herceg Novog i turisti koji borave u našoj Opštini. Ukoliko postoje objektivni razlozi za neredovno snabdijevanje vodom Herceg Novog, ministar je zajedno sa svojim timom (čiji je dio bio i Goran Jevrić kao direktor Regionalnog vodovoda Crnogorsko primorje) tokom posjete ponudio četiri modela za priključenje našeg grada na sistem Regionalnog vodovoda, o čemu se intenzivno ovih dana vode razgovori – navode iz DPS-a.
Osim toga, tokom posjete je bilo riječi i o investicijama u Herceg Novom, prije svega o najvećoj investiciji koja ovih dana otpočinje sa realizacijom, a to je projekat Kumbor, prema najavama investitora vrijedan oko 500 miliona eura.
– Ne treba da podsjećamo hercenovsku i crnogorsku javnost da su upravo napori Vlade Crne Gore, i DPS-a kao glavnog konsituenta Vlasti rezultirali dovođenjem investitora i stvaranjem uslova za valorizaciju ovog prostora. Takođe, ministar je jasan bio u ocjeni da i druge projekte u našoj Opštini treba ubrzati, kao što su pitanje Vektra Boka, Rt Arza, Rt Kobila, i sve druge, čime se poslije dužeg vremena u našem gradu javlja optimizam, koji nam lokalna vlast ne može ponuditi. U okviru posjete, ministar je obišao i bazen na Škveru, koji je sredstvima Vlade Crne Gore izgrađen i otvoren prošle godine. Sigurni smo da je izgradnja ovog objekta dala snažan pečat nedavnom velikom uspjehu naše vaterpolo reprezentacije.
Na kraju iz OO DPS-a objašnjavaju:
– Namjera Ministra nikako nije bila da bilo koga ”tapše po ramenu” i hvali za rad, već da se učini sve da se sa državnog nivoa (kad već lokalna vlast to neće) utiče na to da se poboljša kvalitet života građana Herceg Novog i turista koji borave u našoj opštini. Ministar je u posjeti boravio kao predstavnik Vlade, u jeku turističke sezone, kako bi se dodatno uticalo na povećanje broja turista i obezbijedili kvalitetni uslovi za njihov boravak u Herceg Novom. Zato koristimo priliku da pozovemo sve turiste da dođu u Herceg Novi, jer naš grad je bio, jeste i biće, turistički centar Crne Gore – zakljujučuje se u reagovanju, koje je potpisao predsjednik OO DPS Herceg Novi, Zoran Bošnjak.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code