Početna Politika OO DPS Herceg Novi: Od kad je to PR važniji od zdravlja?

OO DPS Herceg Novi: Od kad je to PR važniji od zdravlja?

0

Dok čitamo današnje obraćanje odbjeglog tajkuna Duška Kneževića u kome od Premijera Crne Gore traži da, kako kaže, “zaustavi progon i maltretiranje zaposlenih u kompanijama Atlas grupe”, pitamo se do kada će da proganja i maltretira zaposlene u Opštoj Bolnici Meljine, sve građane Herceg Novog i brojne turiste koji posjećuju naš grad?

Čvrsto vjerujući u slobodu medija, ipak, pitamo se da li su zaposleni u televiziji A1 sa koje se odapinju pokliči da se kroz stampedo i cunami pokrene građanski bunt u Crnoj Gori, važniji od zaposlenih u Opštoj bolnici Meljine koja treba da pruži zdravstvenu zaštitu bolesnima, starima, povrijeđenima…? Od kad je to PR postao važniji od zdravlja?

Picerija i restoran

Već duži vremenski period Opšta bolnica Meljine nalazi se u veoma teškoj situaciji i na samoj je granici održivosti. Uzrok takvog stanja su finansijski problemi prouzrokovani ponašanjem upravo vlasnika Atlas grupe, Duška Kneževića, na što smo više puta ukazivali tokom prethodnih godina. Prije tri godine počelo je kašnjenje u isplatama plata, a doprinosi za penzijsko i invalidsko osiguranje se ne uplaćuju.

Zbog toga što nijesu primali plate, Bolnicu Meljine napustio je jedan broj ljekara i medicinskog osoblja. Nedostatak osnovnih medicinskih sredstava, lijekova i kiseonika onemogućavaju da Opšta Bolnica Meljine postigne ono zbog čega postoji. Sa kašnjenjem plata od pola godine dovedena je u pitanje ne samo egzistencija zaposlenih, već i pružanje zdravstvene sigurnosti građanima i turistima.

Država je iznalazila i iznalazi načine da pomogne isplatu plata zaposlenima. I pored toga, u Bolnicu Meljine i Kompleks Meljine uveden je stečaj. Poreski dug u Bolnici Meljine na dan uvođenja stečaja iznosio je gotovo 1,4 miliona eura, a u Kompleksu Meljine preko 90.000 eura. Razumijemo da su poreski dugovi od 1,5 miliona sitniš za desetine miliona koje je Knežević iznio iz Crne Gore. Ali ne razumijemo tu karakternu crtu koja umišljenom biznismenu daje za pravo da traži način da isplati plate svojim novinarima, ne mareći o životima desetina hiljada građana.

Politički marketing