OO DPS Kotor, Herceg Novi i Budva: Pozovite svoje poslanike da se...

OO DPS Kotor, Herceg Novi i Budva: Pozovite svoje poslanike da se u Skupštini izjasne o Predlogu Zakona

2
Podijeli

Reagujući na protestne skupove u Kotoru, Budvi i Herceg Novom povodom Predloga Zakona o planiranju i uređenju prostora sa kojih je zatraženo od poslanika u Skupštini Crne Gore da ne glasaju za taj dokument, reagovali su iz OO Demokratske partije socijalista Kotor, Herceg Novi i Budva.

Oni navode da su čelnici kotorske lokalne vlasti pozvali poslanike iz Kotora iz vladajuće koalicije „Sigurnim korakom DPS za Crnu Goru Milo Đukanović“ da ne glasaju za Predlog Zakona o planiranju i uređenju prostora, međutim, ostaje nejasno gdje su poslanici Demokrata:

Picerija i restoran

– Zašto njih nisu pozvali da pođu u Skupštinu Crne Gore, gdje im je i mjesto, ne samo kada uzimaju novac, i da glasaju o predlogu kako im volja. Kad su već zvali Kotorane, mogli su pozvati i Ranka vrlog Krivokapića, ali avaj – i on je u Parlamentu samo kada uzima nezarađenu platu – a prije i poslije u Skupštinu ne zalazi. Neozbiljnost kotorskih vlastodržaca vidjela se i u broju prisutnih na skupu koji su sami organizovali. Taj skup, u organizaciji udarne trojke – Jokić, Perović i Popović Moškov zainteresovao je svega 10-tak građana, dok su ostali, odbornici i funkcioneri po članskoj knjižici Partije za udomljavanje rodbine i kumova, bili prisutni po naredbi.

Tako je bilo i u Herceg Novom i Budvi, gdje su, takođe, pod okriljem lokalne vlasti predsjednici opština iz tabora Demokrata držali političke lekcije poslanicima drugih partija, dok se na svoje nisu osvrnuli. Toliko su popularni u gradovima gdje su privremeno na vlasti da se građani nisu ni osvrnuli na njihove partijsko-demagoške panele – navode dalje iz OO DPS-a Kotora, Budve i Herceg Novog:

– Gospodo Demagozi, pozivamo vas da se odlučite da li priznajete rezultate izbora ili ne. Ako se već obraćate legalno i legitimno izabranim poslanicima, onda se prvenstveno obratite vašima koji za svoj poslanički nerad uzimaju novac, a ne dolaze na posao. Ukoliko nastavljate da se igrate demokratije i glumite uvrijeđenu mladu, onda nema potrebe da na silu organizujete skupove svojih uhljebljenika da biste poslanicima DPS-a slali poruke kako će glasati. Vas sigurno neće pitati – zaključuju Opštinski odbori Demokratske partije socijalista Kotor, Herceg Novi i Budva.

2 Komentari

  1. Koliko mi je zasmetao jučerašnji “građanski” skup, na kom su govorili samo lokalni funkcioneri i političari, toliko mi smeta i navodna demokratičnost vladajuće partije, koja opoziciju poziva da se protiv zakona bori u parlamentu, a danas je sjedmica odložena na neodređeno, da bi se iza kulisa usaglasio tekst sa manjinama. I jedni i drugi su daleko od demokratije.

    23
    5

Ostavite komentar

*

code