Početna Politika OO DPS Kotor: Malverzacije u JU Kulturni centar “Nikola Đurković” Kotor

OO DPS Kotor: Malverzacije u JU Kulturni centar “Nikola Đurković” Kotor

6

Omalovažavanje i zloupotreba Kotora se nastavlja i to u njegovom najosjetljivijem dijelu – kulturi. Na očigled građana i bez minimalnog obzira, saopštavaju iz OO DPS-a Kotor.

U više navrata OO DPS Kotor je upozoravao na stanje u Kulturnom centru “Nikola Đurković”, ali na to se nije obazirala lokalna vlast .

– Bahatost, podmetanja i krivotvorenja i dalje su svakodnevnica u ustanovi koja bi trebalo da bude nosilac razvoja kulture našeg grada – tvrde u kotorskom DPS-u, navodeći hronologiju malverzacija u ovoj instituciji.

Podsjećaju da je u toku sudski postupak po tužbi, takođe nezakonito smijenjenog direktora Miloša Dževerdanovića, a da je Savjet, kojeg kontroliše lokalni SNP za V.D. direktora imenovao Mariju Bernard, vjenčanu kumu predsjendika Opštine Vladimira Jokića .

– Prvo je konkurs prilagođen za VI stepen stručne spreme da bi podobni “kadrovi” mogli učestvovati. Odluka je donijeta 15. maja i po svemu sudeći zbog niza nepravilnosti stavljena van snage, jer će konačnu riječ o nezakonitostima i nepravilnostima rukovodstva ove kuće, koja traju od konstituisanja u maju 2017. godine do danas, dati kotorski Osnovni sud na ročištu krajem mjeseca, po tužbi dvije kandidatkinje. One i pored svih ispunjenih uslova i prednosti u svojim biografijama, nisu mogle pobjediti kandidatkinju predsjednika Opštine Vladimira Jokića, vjenčanu kumu Mariju Bernard – tvrde u DPS-u.

Iz te partije dalje saopštavaju da je tokom razmatranja konkursne dokumentacije došlo do niza povreda postupka, koje nije sporila većina članova Savjeta, ali na kraju su neki članovi Savjeta volšebno prepravljali tekstove zapisnika u kojima su nestajali djelovi teksta, koji potvrđuju da Marija Bernard nije dostavila traženu dokumentaciju po konkursu.

Podsjećaju i da JU KC “Nikola Đurković” obavlja djelatnost bez polaganja računa i izvještaja za prošlu godinu pred odbornicima kotorske Skupštine, a isto tako i bez usvojenog plana za 2018. godinu, koji nikada nije ni upućen na klupe lokalnog parlamenta. Pri tom se, tvrde u kotorskom DPS-u, sredstva nemilice troše u četvorostruko većem iznosu nego što je bila praksa u ranijem periodu.

Program se naručuje za podobne i prigodne uglavnom, uz posjetu koju obično prati “10-15 gledalaca” po riječima jednog od članova Savjeta.

– Kada jednom ovo bahaćenje i prisvajanje kotorskog identiteta poput sopstvene prćije, dođe na naplatu – skupo će koštati. Samo se nadamo da šteta učinjena po kulturu i umjetnost Kotora, koja vrijedi mnogo više od privremenih mandata i rođačkih usluga, neće biti nenadoknadiva – zaključuju u OO DPS-a Kotor.

6 Komentari

 1. U Novome je ista situacija sto se tice institucija kulture(Herceg Fest,Galerija,Muzej). Amaterske predstave u pokusaju,cenzurisane izlozbe…Srljanju nema kraja a sve zato sto su postavljeni nesposobni kadrovi po politickoj liniji. E sad da je diskutabilno jeste da DPS kritikuje a svi oni ipak uce od DPS-a kako se postavljaju iskljucivo sopstveni kadrovi.

  12
  6
 2. DPS treba da uci od vlasti u Herceg Novi kako se slozno radi, vodi Skupstina grad se sredjuje sto mi rece jedan drug koji radi vani da ne moze da pivjeruje kako je sredjeno setaliste od Igala do kraja Bijele, hvala bogu sto napokon dodjose pravi ljudi bez obzira na politicku pripadnost.

  7
  18
  • Nebudi smjesan. To su sve projekti koje je neko drugi zapoceo i dijelom zavrsio. Sadasna SO HN nema ni jedan veci projekat iz svoje glave.

   15
   7
 3. hahahahahahahahahvas da nema trebalo bi vas izmislit 😀 Vi nekom da pričate o malverzacijama 😀 Što ćemo sa 5 miliona duga za komunalije i ostalo u poltro montenegru ? A đe vam je duhovni guru i veliki prijatelj i oličenje “poštenja” vaše partije vezir od jaza i zavale , velikomučenik depresivni Svetozar 😀 Komični ste

  15
  13
  • DPS lagano donija izbore,kako u Kotoru tako u Budvi
   U Budvi DPS ima sada 5600 članova,i petoricu koji su ukaljali obraz sebi,partiji i državi.

   4
   7

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code