OO DPS Kotor: Plastični opis fijaska kotorske vlasti

OO DPS Kotor: Plastični opis fijaska kotorske vlasti

6
Podijeli

Poslije niza elaborata o nezakonitostima, o unutarkoalicionim konfliktima koji se građanima obijaju o glavu, konačno je grupa diletanata na privremenom radu u Opštini Kotor – podigla spomenik svojoj neukosti i samovolji, saopštavaju iz OO DPS-a Kotor.

– I to, ni manje ni više, nego na spomeniku kulture – Peraškom muzeju, koji su procjenom oštrog oka nekog “eksperta”, zakitili eloksiranom bravarijom.

Picerija i restoran

Već je ustaljena praksa  kršenja  zakona i omalovažavanja Kotora i to njegovog najosjetljivijeg dijela kulture i kulturnog naslijeđa. Najprije su, bez ijedne dozvole, projekta iz nezanjana nadležnih institucija za zaštitu kulturnih dobara betonirali gradske bedeme, nastavili su da se rugaju sa propisima i sa kulturnim naslijeđem – tvrde u kotorskom DPS-u.

Dodaju da je kotorska vlast u napadu populizma, ovoga puta, došla  do Perasta i čuvene Palate Bujović – zgrade Muzeja Grada Perasta.

– Početkom decembra 2018. na Palati su promijenili kompletnu bravariju i postavili, vjerovali ili ne – eloksirane prozore i vrata. Ovaj gest neznanja, samovolje bezobzirnosti  izazvao je rezigniranost najprije mještana Perasta.

Kako je najavio novi i stručni direktor OJU ,,Muzeji“ Kotor, Dušan Medin ta bravarija će biti zamjenjena, nakon nepuna dva mjeseca pošto je postavljena. Dakle, skinuta, uklonjena, a nova poručena i ponovo plaćena novcem građana Kotora.

Ko će da odgovara za desetine hiljada eura štete načinjene ovim bahatim ponašanjem Opštine i uprave OJU,,Muzeji“ Kotor? Ko će da objasni kako je donesena Odluka, od koga je kupljena oprema i kome su plaćeni radovi? – pitaju iz kotorskog DPS-a.

OO DPS Kotor, predao je Zahtjev za slobodan pristup informacijama Opštini Kotor i OJU “Muzeji” Kotor, u kome zahtjevaju objašnjenje okolnosti, pravnog pokrića, a po tom i pravne odgovornosti, jer na moralnu odgovornost, kako kažu, nijesu u mogućnosti da utiču.

Javnost će biti upoznata sa odgovorom, jer građani imaju pravo da znaju koliko je njihovih para utrošeno na ovaj suludi poduhvat i kako se neko uopšte drznuo da se, već tradicionalno ophodi prema kulturnom dobru kao prema svojoj, ne pretjerano dragoj, prćiji, zaključuje u saopštenju OO DPS Kotor.

6 Komentari

 1. DPS bez problema dobija izbore u Kotoru.Potpini haos u gradu,a kap u čaši je namjera da Demokrate kupe zemlju od Jugopetrola(čitaj Dake Davidovića),i da se tajkunu da 2 miliona.

  6
  11
 2. Đe ste poštenjačine , rodoljubi i patriote , đe su vam Migo zvani dolar i Sveto zvani depresija ….Ljudske i moralne gromade..A okle vam obraza da išta pričate

  33
  10
 3. Jjadno je cime se vi bavite,a dok ste bili na vlasti ogoljeli ste ljude do koze,upropastili sve firme,rasprodali sve sto se moglo prodati,samo Skaljarsko groblje nijeste uspjeli proodati.
  Ali ko gubi ima pravo i da se ljuti- cekajte na fer nacin nove izbore,a ne mamite ljude jedne na druge.

  25
  7

Ostavite komentar

*

code