Početna Politika OO DPS Kotor: Što je lokalna vlast uradila sa prihodom od bedema?

OO DPS Kotor: Što je lokalna vlast uradila sa prihodom od bedema?

0

Ako se predstavnici lokalne vlasti već glasno hvale finansijskim učinkom bedema, morali bi da obrazlože građanima šta se sa navedenom stvorenom razlikom uradilo za te bedeme, ali i što smo cijele sezone nudili turistima za 8 eura, navode u saopštenju iz OO DPS-a.

– Slike govore više od riječi, a slike koje prilažemo govore o nemaru onih kojima je zadatak da se bave bedemima, kao i o utisku koji ostavljamo na turiste koji ih posjete. Lako je demagoški i politikantski romatično govoriti o svojoj ljubavi prema Kotoru i čuvenim bedemima i sa posebnom emocijom se ponositi učinkom. Ali, plašimo se da iza ovakvog čina potpunog zanemarivanja povjerenog spomenika kulture, stoji samo goli interes – ocijejenjuju u OO DPS-a.

Picerija i restoran

Pitaju što se može očekivati od obećane sanacije bedema, ukoliko tokom perioda visoke sezone niko nije bio u stanju da ih očisti:

– Ovakvim odnosom pokazana je već dokazana bahatost i nekontrolisana potreba za eksloatacijom svakog resursa grada bez povratnog ulaganja, jer su nosioci vlasti očigledno u panici, svjesni da im ovakva vladavina neće još dugo potrajati. Gospodo, kotorski bedemi nadživjeli su svoje stvaraoce i mnoge generacije i vladare poslije njih. Ničim niste stekli pravo da ih tretirate kao zlatnu koku, koja, nakon što izlegne dovoljno zlata – može slobodno da se sruši. Niko nema pravo na to, a najmanje neko kome su građani ukazali povjerenje, na osnovu predizbornog programa koji se već uveliko pokazao kao knjiga lijepih želja, laži i obmana – poručuju iz kotorskog DPS-a.

Oni lokalnu vlast pozivaju da bar očistite bedeme, ukoliko je od ulaznica po cijeni od 8 eura preostalo dovoljno novca za održavanje osnovne higijene.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code