Početna Oko nas Kotor OO DPS Kotor: Većina zakazala novu Skupštinu za razrješenje predsjednice Perović

OO DPS Kotor: Većina zakazala novu Skupštinu za razrješenje predsjednice Perović

0

Klubovi odbornika DPS, SD, LP, HGI i odbornica Bruna Lončarević, koji čine parlamentarnu većinu u Skupštini opštine Kotor, odlučili su da sazovu XXI sjednicu lokalnog parlamenta za 27. jun, u 10 časova sa jednom tačkom dnevnog reda: Razrješenje predsjednice Skupštine opštine Kotor.

-Gospođa Perović u kontinuitetu zloupotrebljava svoj položaj kršeći Zakon o lokalnoj samoupravi i Statut opštine Kotor na način da sjednice prekida i odlaže u nedogled, ne održava kolegijume sa predstavnicima Klubova odbornika, ne zakazuje sjednice Skupštine, te odbornicima ne dozvoljava da obavljaju svoja ovlašćenja koja su im povjerili građani – obrazlažu u saopštenju iz OO DPS Kotor.

Picerija i restoran

Zato je, kako dodaju, većina odbornika SO Kotor još 5. juna podnijela zahtjev za njeno razrješenje, ali se ona očigledno oglušila, jer nije ispoštovala rok predviđen Zakonom o lokalnoj samoupravi i Statutom opštine Kotor.

Dosadašnje zloupotrebe funkcije aktuelne predsjednice SO Kotor i ne čude s obzirom na činjenicu da je većina kotorskog parlamenta, 17 odbornika, zateklo zaključana i zapečaćena vrata službenih prostorija SO Kotor, u vrijeme kada je zakazan nastavak XIX sjednice sa jednom tačkom dnevnog reda –razrješenje predsjednika opštine Kotor, navode oni:

-Tim postupkom predsjednika Opštine i predsjednice Skupštine opštine, u Kotoru je zarobljena demokratija, zavezana lancima sumanutih ideja, zarad održavanja njihovih pozicija. Pečate loše vođene politike u prethodne 3 godine Kotorani će dobro pamtiti. Pored svega onog što je izašlo na vidjelo, najupadljivije je gaženje volje birača i neutoljena želja za čuvanjem fotelja. Kotorske ulice su danas bile zasute crvenom bojom stida iz razloga što ovakvi “demokratski iskoraci” nisu zabilježeni u istoriji Kotora niti bilo gdje u svijetu. U Kotoru je politička situacija jasna: postoji nesporna većina, kojoj je neophodno obezbijediti nesmetano funkcionisanje – poručuju na kraju iz kotorskog DPS-a.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code