OO DPS: ”IZVINJENJE TEK AKO SE SNP IZVINI ZA UNIŠTAVANJE GRADA”

OO DPS: ”IZVINJENJE TEK AKO SE SNP IZVINI ZA UNIŠTAVANJE GRADA”

193
0
Podijeli

DPS logoPredsjednik OO SNP Herceg Novi Obrad Gojković se 27. septembra oglasio saopštenjem u nekim medijima optužujući novski DPS i NVO “Izbor” da su neosnovano okrivili “Parking servis” za višemilionske pronevjere i tražeći javno izvinjenje od njih, s obzirom na posljednje kontrole poreske uprave u tom preduzeću. Radio Jadranu nije dostavljeno to saopštenje. Kao je u našu Redakciju danas na tvrdnje Gojkovića stiglo reaguje OO DPS-a, Radio Jadran upućuje čitaoce svog portala da se prvo sa ovog linka upoznaju sa saopštenjem Obrada Gojkovića.
U današnjem reagovanju iz DPS-a, navodi se da se Obrad Gojković obratio selektiranim medijima u želji da, koliko je to u njegovoj moći, ublaži haos koji vlada u radu koalicije na vlasti u Herceg Novom, a u kojoj je upravo ova partija dominirajuća.


– Optužujući one koji kritikuju rad lokalne uprave u Herceg Novom bezuspješno je pokušao da nadje opravdanje za nezakonite, neprincipijelne, interesne i neodgovorne aktivnosti koje gradjani svakodnevno prepoznaju i na žalost, osjećaju. Po ustaljenoj navici i na prepoznatljiv način u centar svog napada je postavio DPS. Koliko daleko može dovesti lutanje u sopstvenoj nemoći pokazuju i optužbe na račun DPS-a za “nesposobnost vršenja javnih poslova i vodjenja projekata koji su u toku, a od istorijske su važnosti za ovaj grad”. Koje to javne poslove i istorijske projekte u lokalnoj upravi u Herceg Novom vodi DPS?
Zar nepoštovanje Zakona kod izbora direktora u ustanovama kulture i koalicione razmirice, nedefinisan status direktora “Vodovoda i kanalizacije”, sve više problema u funkcionisanju javnih službi, optužbe za rad urbanizma, ekstremni broj zaposlenih u organima lokalne uprave i preduzećima čiji je osnivač, zanemarljiva realizacija kapitalnog budžeta… nisu dovoljno dobri argument za lošu ocjenu o radu lokalne smouprave? Ili treba da je hvalimo? Ali, kada je već niko ne hvali, tu su oni da pohvale sami sebe.
Poseban akcenat je stavljen na “izuzetan” uspjeh “Parking sevisa” i na inspekcijski nalaz da uredno izmiruje svoje poreske obaveze. Kako je formiran, kako je transformisan, na osnovu kojih odluka iscrtava i naplaćuje iscrtano, da li su ili ne gradjani zadovoljni njegovim radom, samo su neka od pitanja na koja čekamo odgovore. Sigurni smo da gradjani znaju da su “uštedjenih 275.000 eura” njihove pare koje su za nekoga “oročene kod jedne bankarske institucije” isto kao što znaju da za svo vrijeme rada “Parking servisa” nisu dobili ni jedno jedino novoizgradjeno parking mjesto. Da ne postavljamo pitanje da li bi to trebalo da bude dobit preduzeća, agencije ili čega već i ko bi trebalo i kako da raspolaže tim parama.
Na kraju obraćanja predsjednik OO SNP Herceg Novi traži javno izvinjenje. Da nije tužno bilo bi smiješno. Prihvatamo i da se izvinimo ako to pomaže Herceg Novom, ali tek nakon što se vladajuća koalicija u Herceg Novom i posebno njena vodeća partija izvine za sve što su u poslednjih 13 godina uradili od naše opštine. Da se izvine zato što smo od vodeće opštine u Crnoj Gori došli na dno, da se izvine što nemamo odgovarajućih saobraćajnica, vode, atraktivnih sadržaja… Da se izvine onima što su zbog bezperspektivnosti naše opštine otišli tamo gdje im je bolje. Da se izvinu mladima što nema novih radnih mjesta i što svoju budućnost ne vezuju za Herceg Novi. Da se izvine svima koji su decenijama stvarali poznati Herceg Novi, grad slikara,pisaca i zelenila za to što su za samo jednu deceniju to uspjeli da unište…
Do tada i dalje ćemo da ukazujemo na sve što ne valja u Herceg Novom i da se borimo ubjedjeni da će doci bolji dani za Herceg Novi i njegove gradjane – navodi se na kraju saopštenja koje je potpisao predsjednik OO DPS-a Herceg Novi, Zoran Bošnjak.

Picerija i restoran

 

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code